Også teknologihovedstaden trenger fagarbeidere

Inkludering, seriøsitet, kompetanse og fleksibilitet var tema da medlemsbedrifter i NHO Trøndelag møtte stortingskandidatene til dialog hos Vintervoll.

#205

Stortingskandidater og medlemsbedrifter i NHO Trøndelag møttes i dag for å snakke om inkludering, kompetanse, seriøsitet og fleksibilitet i arbeidslivet. Fotograf: NHO Trøndelag

Publisert 31.08.17

Trøndelag, Kompetanse

I dag arrangerte NHO Trøndelag det tredje av i alt fire møter i forbindelse med Stortingsvalget. Hensikten med disse møtene er å samle noen av våre medlemsbedrifter med stortingskandidatene, i dialog om viktig tema for næringslivet i regionen. Tema for dagens møte, som ble arrangert hos Vintervoll i Trondheim, var arbeidsliv -  inkludering, seriøsitet, kompetanse og fleksibilitet.

En av innlederne på møtet, administrerende direktør i K. Lund, Torkild Korsnes, var opptatt av å styrke yrkesfagenes status i arbeidet for et seriøst arbeidsliv.
- Vi må aldri la sjansen gå fra oss til å gi foreldre lyst til å sende barna sine ut i arbeidslivet, sa Korsnes.
- Det vil være et enormt behov for yrkesfaglig kompetanse fremover, også teknologihovedstaden Trondheim trenger fagarbeidere.

Administrerende direktør i Vintervoll, Stian Østerlie vektla også yrkesfagene i sitt innlegg.
- Jeg tør påstå at lærlinger ofte er synonymt med et seriøst arbeidsliv, sa Østerlie.
- Vi må løfte statusen til fagarbeidere og gode lærlingevillkår er ett av flere virkemiddel.

Inkluderende arbeidsliv

Inkludering i arbeidslivet ble også diskutert med stortingskandidatene. Roar Vikvang, daglig leder i Fides AS oppfordret politikerne til å bidra til å åpne dørene inn til offentlig sektor.
- Vi opplever i dag at det er vanskeligere å få til arbeidsinkludering i offentlig sektor enn i privat sektor og det håper jeg at våre politikere kan gjøre noe med, sa Vikvang.

En bedrift som er gode på inkludering i arbeidslivet er Scandic Lerkendal. Hotellet har blant annet via Ringer i Vannet rekruttert flere medarbeidere som av ulike årsaker har stått utenfor arbeidslivet. På valgmøtet fikk deltakerne høre Kristine Johansens historie. Kristine sitter i rullestol. Etter flere år utenfor arbeidslivet fikk Kristine anledning til å starte arbeidstrening ved hotellet et par dager i uken, noe som resulterte i at hun i dag har fast jobb i resepsjonen.
- Det har aldri vært noen utfordring for oss at Kristine sitter i rullestor, hun utfører jobben minst like godt som de andre som jobber her, sier leder for resepsjonsavdelingen Annlaug Grønnesby.
- Det handler bare om viljen og evnen til å legge til rette.

Les mer: Et inkluderende arbeidsliv på Lerkendal