På jobb gjennom Ringer i Vannet

-Vi er kjempefornøyd, og anbefaler andre bedrifter til å gjøre det samme. Det er budskapet fra Elkem Thamshavn

Fra venstre: Janne Krohn-Hansen, Pål Øyvind Solbu, Audun Bårdvik og Rigmor Selbekk

Publisert 12.08.14

Trøndelag, Ringer i vannet

Elkem Thamshavn har inngått intensjonsavtale med NHO om å rekruttere folk som står utenfor arbeidslivet. Attføringsbedriftene er derfor en viktig samarbeidspartner.

NHO markedsfører Ringer i Vannet – etablert i 2012 – som en ny og annerledes rekrutteringsplattform, og målet med prosjektet er å mobilisere inkluderingsviljen hos de 22000 medlemsbedriftene landet over. Det har vi lykkes med.

Elkem Thamshavn fikk CV-ene til fem personer tilknyttet Rosenvik AS da de hadde behov for å øke bemanningen på lageret og mekanisk avdeling. To fikk jobb; først en opplæringsperiode på to måneder, deretter et like langt sommerjobbengasjement. Den ene kandidaten har nå fått 100% fast stilling ved mekanisk avdeling.

Rosenvik AS samarbeider i dette prosjektet med sju attføringsbedrifter i trøndelag om å matche NHO-bedriftenes behov for kompetent arbeidskraft.

-Det er viktig å bidra til lokalsamfunnet. En så stor aktør som Elkem Thamshavn har et samfunnsansvar, sider HR-sjef Audun Bårdvik. 

Også Simpro og Rosenvik samarbeider for å få flere tilbake i jobb: 

 Daglig leder Erik Dragset, Simpro, prosjektleder Janne Krohn-Hansen, NHO og næringslivskontakt Rigmor Selbekk, faglig leder ved Rosenvik AS

Simpro AS på Løkken har de siste årene rekruttert flere nye medarbeidere fra attføringsbedriften Rosenvik AS. Dette ble feiret med kake og diplom.