På turné for å møte medlemsbedrifter

NHO Trøndelags andre medlemsturne for året startet i Trondheim.

#205

Regiondirektør i NHO Trøndelag, Merethe Storødegård på medlemsbesøk hos Torkild Korsnes og K. Lund.

Publisert 24.10.16

Trøndelag

Denne uken startet NHO Trøndelag sin andre medlemsturne for året. I løpet av de neste fem dagene skal vi dra rundt i regionen for å møte 50 av våre medlemsbedrifter.
Ved å komme enda tettere på hverdagen til bedriftene er målet å få verdifull kunnskap om utfordringene og behovene våre medlemmer har.
Her kan du lese en oppsummering av dag én av vår medlemsturné.

På turneens første dag besøkte vi bedrifter i Trondheimsområdet og startskuddet gikk hos Autronica Fire and Security. Bedriften er en ledende produsent og leverandør av brann- og gassikkerhet verden over. Produktene ivaretar brannsikkerheten på land, til sjøs og innen det petrokjemiske, olje- og gassmarkedet. Selv om bedriften har kontorer i hele verden, er hovedkontoret solid plassert i Norges teknologihovedstad Trondheim.

Rådgiver i NHO Trøndelag Aina Kristiansen på besøk hos Mint Renhold og daglig leder Lise Thun.

#205

Neste post på programmet var Mint Renhold. Bedriften ble opprinnelig etablert på 90-tallet som Trøndelag Renholdsservice, men byttet navn da selskapet utvidet sin virksomhet utover Trøndelag. Mint Renhold har i dag 220 ansatte og 540 ulike kunder. Bedriften kan også skilte med å ha den eneste renholdslærlingen i privat sektor i landet.
Sammen med daglig leder Lise Thun fikk vi en god samtale om blant annet kompetanse, rekruttering og fagutdanning.

Vi besøkte også Kongsberg Seatex på turneens første dag. Bedriften, som er lokalisert på Pirsenteret i Trondheim, produserer og selger maritim elektronikk til verdensmarkedet. Bedriften har de siste årene hatt stort fokus på utvikling og produksjon som bruker bevegelsessensorer, noe som også førte til at de fikk utmerkelsen «årets bedrift 2015» under næringslivskonferansen Manifestasjon.

K. Lund er en tradisjonsrik familiebedrift med røtter helt tilbake til 1874. Som ett av landets største rørleggerfirma har K. Lund ca. 5000 serviceoppdrag i året, og er engasjert på mange store byggeprosjekter. Administrerende direktør Torkild Korsnes peker på bedriftens rendyrking av rørleggerfaget som en av årsakene til bedriftens suksess. K. Lund er også opptatt av rekruttering og yrkesfag, og kan muligens skilte med en av landet eldste lærekontrakter, datert helt tilbake til 1908.

Medlemsturneens første dag brakte oss også til Ranheim og Grilstad AS, som er en av landets største produsenter av kjøttprodukter. Bedriften er markedsledende på spekevarer i Norge gjennom merkevarene Grilstad og Stranda. Konsernet har ca. 450 ansatte fordelt på fire foredlingsfabrikker i Norge og en i Sverige. Grilstads kundegruppe er både dagligvaremarkedet og storkjøkken i Norge, og konsernet har aktivitet i hele verdikjeden med slakting, nedskjæring og foredling av kjøtt.

Aina Kristiansen og Merethe Storødegård på besøk hos Næringsbygg AS og daglig leder Kent Hugo Høgås, i forbindelse med NHO Trøndelags medlemsturne.

#205

Næringsbygg AS har i løpet av sine 14 år hatt en rekke interessante byggprosjekter i Trøndelagsregionen. Bedriften er først og fremst en totalentreprenør som oppfører nye og rehabiliterer gamle næringsbygg. I tillegg til dette bygger bedriften også boliger og utfører betong- og fasadearbeid. Næringsbygg AS har også blitt en av de største i Trondheim på bygging av bilanlegg.
Sammen med daglig leder Kent Hugo Høgås fikk vi en engasjert dialog om både yrkesfagenes status og bekjempelsen av svart arbeid.

Vi besøkte også Weatherford Laboratories. Den spennende bedriften, som holder til både i Trondheim og i Stavanger, tilbyr blant annet kjerneanalyser og petrofysikk til petroleumssektoren. Selskapet er integrert i Weatherfords store, globale nettverk av petroleumslaboratorier.

Den tradisjonsrike elektrikerbedriften Fjeldseth AS ble etablert ett år før åpningen av Øvre Leirfoss kraftverk i 1909, og dermed før det ble offentlig elektrisitetsforsyning i Trondheim. Siden den gang har bedriften vært en viktig aktør i regionens næringsliv. Blant de 110 ansatte er en god del elektroingeniører, som blant annet leder prosjekter, kalkulerer pristilbud og gjør prosjekteringsarbeid.

I løpet av medlemsturneens første dag ble det også tid til en tur innom Oras AS, som er en norskeid bedrift med lang historie bak seg. Oras er i dag en av Norges ledende VVS-entreprenører med 13 avdelinger og over 800 medarbeidere. Bedriften leverer vann-, energi- og klimaanlegg til alle typer bygg i hele landet.

På medlemsbesøk hos Skanska i Trondheim. Fra venstre:Trond Krogstadmo, Merethe Storødegård, Anne Mette Moen, Stein Eriksen, Aina Kristiansen og Pål Reppe.

#205

Siste stopp på medlemsturneens første dag var hos Skanska. Det svenske konsernet har en hundre år lang historie i Norge. Skanska Bygg Trondheim har 250 ansatte fordelt på Trøndelag og Møre og Romsdal, og er en av regionens desidert største entreprenører. I tillegg til kompetanse innen bygg og anlegg driver også konsernet utvikling av kommersielle lokaler, boliger og prosjekter i offentlig-privat samarbeid. Sammen med regiondirektør Trond Krogstadmo og flere av hans ansatte fikk vi en engasjert samtale og både offentlige anskaffelser, rammebetingelser for næringslivet og rekruttering til yrkesfagene.