Powel fikk årets eksportørpris

Da Eksportørprisen Midt-Norge 2015 ble utdelt denne uken var det Trondheimsfirmaet Powel som gikk av med seieren

Fra venstre: administrerende direktør i Powel AS Bård Benum, nestleder i Innovasjon Norge Sør Trøndelag Stein Ivar Strøm, banksjef i Sparebank 1 SMN Cecilie Hammond og NHO-president Tore Ulstein.

Publisert 03.11.15

Trøndelag

 Mandag denne uken ble den årlige Europakonferansen arrangert på Hell. Tradisjonen tro deles Eksportørprisen Midt-Norge ut på konferansen, og i år var det Powel AS som hentet hjem seieren. Eksportørprisen deles ut av Sparebank 1 SMN, Innovasjon Norge Sør-Trøndelag, Næringsforeningen i Trondheimsregionen, Trøndelags Europakontor og NHO Trøndelag, og årets pris var den 24. eksportørprisen i rekken.

Internasjonal strategi

I følge juryen skal eksportørprisen være en honnør til et selskap med en god internasjonal strategi mot krevende markeder med strenge kvalitetskrav. Siden etableringen i 1996 har Powel hatt kontinuerlig vekst og den internasjonale andelen av omsetningen har økt jevnt. For selskapet er eksport en kritisk suksessfaktor for å kunne utvikle selskapet og de teknologiske løsningene videre. Juryen la også vekt på at Powel har et stort potensial for fortsatt vekst i internasjonale markeder og at de har greid å finne frem til en egen nisje og egne komparative fortrinn, i sin begrunnelse for tildelingen av prisen.

Powel har utspring fra SINTEF og spesialiserer seg på å utvikle IT-løsninger innen fornybar energi og miljø, og har rundt 380 ansatte. Hovedkontoret ligger i Trondheim, men selskapet har også avdelinger i Sverige, Danmark, Sveits, Polen og Chile. Selskapet hadde i fjor inntekter på over 450 millioner kroner, og av dette kom i overkant av 130 millioner kroner fra kunder utenom Norge,

Fjorårets vinner var den Melhusbaserte bedriften Devico AS

Les mer om Powel