Vi trenger mer ressurser til veibygging i Trøndelag

Stortingskandidatene ble utfordret på hva de vil gjøre for å sikre mer ressurser til veibygging i Trøndelag på Vegkonferansen 2017.

#205

Fullt på Leangen Travbane under Vegkonferansen 2017. Fotograf: NHO Trøndelag

Publisert 23.08.17

Trøndelag, Samferdsel

Det handler om folk, fylkesvei, penger, prioriteringer og samarbeid, slik oppsummerte konferansier Eli Arnstad tema og innholdet for årets Vegkonferanse. Med kun noen uker igjen til høstens stortingsvalg samlet Vegforum Trøndelag i dag politikere, næringsliv og andre samfunnsaktører til det som har blitt et viktig møtested for alle som er opptatt av samferdsel i Trøndelag.

Politisk rådgiver i NHO Trøndelag, Anna Brustad Moe, fikk prøvekjøre semitrailer i forkant av årets Vegkonferanse på Leangen i Trondheim. Fotograf: NHO Trøndelag

#205

Leder i Vegforum Trøndelag, og regionsjef i Norges Lastebileieres-Forbund, Roar Melum var klar i sin ambisjon for årets konferanse.
- Det er valgår og derfor viktig at vi får klarlagt hva de enkelte partiene står for når det gjelder samferdsel, sier Melum.
- Hvordan vil stortingsrepresentantene sikre økte ressurser til veibygging i Trøndelag og hvordan skal vi rigge vegene våre for å møte den enorme veksten i havbruksnæringen, dette er spørsmål det er viktig at vi avkrever svar fra våre politikere.

Paneldebatt med stortingskandidater fra Trøndelag på Vegkonferansen Fotograf: NHO Trøndelag

#205

I tillegg til stortingskandidatene ble også fylkets politikere utfordret på konferansen. Når de trønderske fylkene blir slått sammen fra nyttår blir det nye Trøndelag Norges nest største veieier, kun staten vil ha flere meter vei.
- Vi må utfordre fylkespolitikerne våre på hva de vil gjøre for å stanse forfallet på våre fylkesveier og få gjort noe med det store etterslepet, sier Melum. 

Tradisjonen tro ble også "den gule ledertrøya" delt ut på konferansen. Denne trøya deles hvert år ut til en aktør i Trøndelag som har gjort en ekstra insats for de trønderlse veiene.
Denne gangen gikk utmerkelsen til Byggvei.no. Sammenslutningen består av de fire kommunene langs strekningen Ulsberg - Melhus og har vært en viktig drivkraft for å få på plass prosjektet langs Trondheimsveien.

Tradisjonen tro ble den gule ledertrøya delt ut på Vegkonferansen, denne gangen gikk utmerkelsen til Byggvei.no Fotograf: NHO Trøndelag

#205

Les mer om Vegkonferansen 2017