Trøndere på scenen under NHOs årskonferanse

- Jeg gleder meg veldig, både til å delta med min historie, men også til å møte og lære fra mange interessante næringslivsrepresentanter, sier Christine Spiten, medgründer av BluEye Robotics. Tirsdag står hun på scenen under NHOs Årskonferanse.

Christine Spiten

Medgründer i BluEye Robotics, Christine Spiten, deltar på NHOs årskonferanse 9. januar. Fotograf: Mix

Publisert 05.01.18

Trøndelag

Tirsdag 9. januar braker det løs i Oslo Spektrum når NHOs årskonferanse 2018 går av stabelen. Konferansen er Norges desidert største næringslivskonferanse og blant innlederne finner vi både statsminister Erna Solberg, Obamas tidligere rådgiver Jon Favreau og NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

Her kan du følge NHOs årskonferanse live

På scenen under årets konferanse møter vi også to representanter for trøndersk næringsliv. Christine Spiten er en av grunnleggerne av Blueye Robotics, startupselskapet som har som mål å tilgjengeliggjøre havet ved hjelp av undervannsdroner. Under årskonferansen skal Christine delta i en sofasamtale ledet av konferansier Einar Tørnquist.

Blueye Robotics har som mål å tilgjengeliggjøre havet ved hjelp av undervannsdroner. Fotograf: BluEye Robotics

#205

- Under årskonferansen så skal jeg fortelle om historien bak BluEye Robotics, om veien frem til utviklingen av teknologien vår og vår visjon for fremtiden, sier Spiten.

- Jeg har aldri deltatt på NHOs årskonferanse tidligere og er selvfølgelig spent. Samtidig gleder jeg meg veldig, både til å delta med min historie, men også til å møte og lære av mange interessante næringslivsrepresentanter fra resten av landet.

Les mer om BluEye Robotics

Rørosmeieriet

I samtalen med Christine skal også to andre næringslivsledere delta. Den ene er konsernsjefen i Nokas, Heine Wang, mens den andre er konferansens andre representant fra Trøndelag, meierisjef ved Rørosmeieriet, Trond Vilhelm Lund.

Lund har vært meieribestyrer i Rørosmeieriet siden 2008 og hans kombinasjon av verdistyrt endringsledelse og strategisk markedsorientering har tatt det lille meieriet fra en usikker fremtid til prisbelønnet gasellebedrift på 4 år.

Regiondirektør i NHO Trøndelag, Tord Lien, er godt fornøyd med den trønderske deltakelsen på årskonferansen.
- Vi jobber alltid for å få bedriftseksempler fra Trøndelag på scenen under årskonferansen, sier Lien.
- Både BlueEye Robotics og Rørosmeieriet er to spennende, men ulike bedrifter. At disse to er valgt ut sier også noe om bredden i det trønderske næringslivet.

Les mer: Arbeidets Rett - Meierisjef Lund skal bidra på landets desidert største næringslivkonferanse

Les mer om NHOs årskonferanse