Velkommen til Yrkes-NM i Trondheim

Yrkes-NM er Norges viktigste NM og skjer annethvert år. I år er arrangeres Yrkes-NM i Trondheim sammen med Opplæringsdagan (yrkesmesse) den 28-30 oktober. NHO og LO har stor felles stand der du kan delta på ulike seminarer. Gratis inngang og ingen påmelding. Bare å komme.

Publisert 17.10.14

Trøndelag

Under Yrkes-NM arrangeres yrkeskonkurranser i en rekke yrkesfag og samtidig er det yrkesmesse med informasjon om alle utdanningsprogrammene i videregående opplæring.

For første gang har LO og NHO stor felles stand under arrangementet. Dette gjør vi for å vise hvor viktig yrkesfag er for fremtidens arbeids- og næringsliv og for å bidra til en god rekruttering og en god utvikling av yrkesfagene.

På dagene vil vi ha aktivitet rettet mot ungdomsskoleelever og videregåendeskoleelever. Fra kl. 1500-1600 den 28. og 29 oktober har vi seminarer for alle som er intererssert i framtidas fagutdanning og de samme dager fra kl. 1630-1710 har vi i samarbeid med Trondheim kommune, Sør-Trøndelag fylkeskommune og NAV kort seminar rettet mot foreldre og foresatte og deres rolle som veileder.

Vi holder til i Hall B. Kom innom!

Program:

28., 29. og 30. oktober kl. 09:00-12:00 Hvilke jobber kan du få med fagbrev?

Bli med på konkurranser, se filmer, møt lærlinger, unge fagarbeidere og bedrifter og hør om deres opplevelser og hverdag. Målgruppe: ungdomsskoleelever. Fra scenen kl. 0930, 1030 og 1130.

28. og 29. og 30. oktober kl. 12:00-15:00 Fra yrkesfag, til fagbrev og videre i livet 

Hvilke muligheter gir ett fagbrev deg? Hør om dine rettigheter og plikter i arbeidslivet og lær hvordan du kaprer den beste læreplassen. Målgruppe: yrkesfagelever på videregående skole. Fra scenen kl. 1300 og 1400.

28 oktober kl. 1500-1600: På rett vei – Et løft for fagutdanningen

Hvordan kan vi sikre en enda bedre fagutdanning i Norge? Hva mener NHO og LO bør gjøres? Hva mener politikerne?  Du møter ledelsen i LO og NHO og det blir debatt mellom stortingsrepresentantene Martin Henriksen fra Arbeiderpartiet og Kent Gudmundsen fra Høyre.

29. oktober kl. 1500-1600: Kraften i offentlige anskaffelser – Hvordan sikre bruk av lærlinger

Seminar om potensialet i lærlingeklausulen etter en modernisering og om hvordan den best kan integreres og brukes i det offentlige innkjøpsregimet. Hvordan sikre en god dialog mellom innkjøper og bedrift. Du møter Trude Tinnlund fra LOs ledelse, Arnhild Dordi Gjønnes advokat i NHO, samt flere lokale aktører.

28. eller 29. oktober kl. 16:30-17:10: Du er ditt barns viktigste karriererådgiver - Bli den beste!

Hva skal barnet ditt arbeide med om noen år? Det mener du sikkert han eller hun må velge selv, men du ønsker selvfølgelig å bidra med gode råd. Vet du hva du bør svare når du blir spurt om valg av utdanningsprogram eller jobbmuligheter? Et kort-kort seminar under Yrkes-NM kan gi deg noen svar. Husk, du er ditt barns viktigste karriererådgiver!

Sør-Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune, NAV, LO og NHO inviterer foreldre og foresatte til ettermiddagsseminar der vi snakker om din rolle som foresatt, samtalepartner og rettleder. Marco Elsafadi fra Mestrenes Mester kommer. Han har lang erfaring med å jobbe med ungdom, og vil snakke om gode valg og den gode samtalen.  

NAV og NHO vil beskrive hvilken kunnskap man mener fremtidens arbeidsmarked trenger. I tillegg vil du høre erfaringer fra en ungdom og hennes vei mot yrkeslivet.