Alle bør få en sjanse

Etter langvarig sykdom og hundrevis av jobbsøknader fikk Elisabeth Nordtvedt (42) endelig fast jobb gjennom NHO-prosjektet «Ringer i vannet» og attføringsbedriften Fretex Midt-Norge på Heggstadmyra.

Publisert 04.06.14

Trøndelag, Ringer i vannet

Elisabeth Nordtvedt har fagbrev som servitør og har vært arbeidsledig siden januar 2010. Den siste jobben hun hadde var hos Wenches Catering i Tønsberg. Hun jobbet der i flere år inntil hun fikk kontakt-allergi. Da måtte hun unngå kontakt med mat, vann og kjemikalier fordi det ga henne eksem og allergireaksjoner.

 – Jeg gikk sykemeldt veldig lenge og flyttet tilbake til Trondheim i 2012. Jeg har vært heldig som har fått meg jobb som resepsjonist på hotellet City Living. Gjennom Fretex har jeg fått veldig god hjelp. Jeg startet i et tiltak gjennom Fretex som heter «Arbeid med Bistand» i september i fjor. Der fikk jeg hjelp av en jobb-konsulent som hjalp meg å finne ut hva som passet best for meg, sier Nordtvedt, og understreker at det er ikke umulig å få jobb selv om man har vært sykemeldt i lang tid.

 – Etter tre uker praksis fikk jeg den 1. mars i år en tjue prosent stilling som resepsjonist ved City Living Hotel Lipp. Dette utvidet seg til en annen tjue prosent stilling på hotell Fru Schøller i samme hotellkjede. I tillegg til dette har jeg fått mange ekstravakter, så i perioder jobber jeg langt mer enn førti prosent, forteller Nordtvedt. 

Hotellsjef ved City Living, Sandra Persson har gode erfaringer med prosjektet.

 – Hoff Hotels AS hadde signert en kontrakt med «Ringer i vannet» høsten 2013. Etter et tips jeg fikk om prosjektet tok jeg kontakt med Fretex Midt-Norge, og da var vi i gang. Nordtvedt er den første personen vi har ansatt gjennom prosjektet. Det har vært et veldig smidig samarbeid. Alt gikk veldig raskt etter at vi tok kontakt. Vi valgte Nordtvedt fordi hun hadde rett innstilling, hun er serviceinnstilt, utadvendt og positiv. I tillegg har hun erfaring, sier Persson. Vi har av erfaring merket oss at de har gode kandidater. For oss har dette vært en vinn-vinn situasjon. 

 «Ringer i vannet» er et landsomfattende prosjekt i regi av NHO der målet er å få personer, som har falt utenfor arbeidslivet av ulike årsaker, tilbake til ordinær jobb. Prosjektet ble lansert i januar 2012 og i Trøndelag samarbeider NHO med åtte attføringsbedrifter om å skaffe næringslivet kompetent arbeidskraft. Ca 80 medlemsbedrifter har så langt benyttet seg av denne rekrutteringsplattformen i Trøndelag.