En ressurs for bedriften

Produksjonssjef Ola Sluphaug ved Orkel AS på Fannrem i Orkdal fikk 21. august overrakt diplom for å ha rekruttert nok en medarbeider gjennom attføringsbedriften Rosenvik AS.

Fra venstre Rigmor Selbekk fra Rosenvik, Produksjonssjef Ola Sluphaug ved Orkel AS og Janne Krohn-Hansen fra NHO Trøndelag

Publisert 24.08.14

Ringer i vannet

NHOs medlemsbedriftene Orkel og Rosenvik har i en årrekke hatt et godt samarbeid på flere områder og Orkel AS har vært positiv til å rekruttere sine medarbeidere fra dem som i dag ikke er en del av arbeidsstyrken. Samarbeidet ble formalisert gjennom en Ringer i Vannet-avtale i januar 2013 hvor attføringsbedriftene i regionen samarbeider om å skaffe kompetent arbeidskraft. 

Slupphaug har tatt imot mange unge samt voksne jobbsøkere, i tillegg til skoleelever og lærlinger i sine 37 år hos Orkel as. Man kan høre at han har et spesielt hjerte for ungdommen. Holdning til jobb starter i heimen ved kjøkkenbordet, mener Slupphaug. Ungdommen må bli sett og få gode rollemodeller.  Min erfaring både fra idretten og arbeidslivet – er at det er de samme mekanismer som funker. Det å gi folk tillit og ansvar, fokusere på det som fungerer, søke den gode mestringsfølelsen, bygge selvtillit – i det hele tatt spille hverandre gode. Jeg er enig med Nils Arne Eggen om at man kan ikke skremme noen til å bli gode i det de gjør.

Orkel er i tillegg godkjent lærebedrift og i vår har fem lærlinger fått fagbrev innen industrimekanikk, kontorfag, plate/sveis og logistikk. Fire av disse er nå tilsatt i bedriften.