Rørt, stolt og oppriktig glad

Jeg er rørt, stolt og oppriktig glad, skriver Janne Krohn-Hansen som er regionansvarlig for Ringer i Vannet i Trøndelag og Nordland. Hun har nettopp vært på besøk i Fauske og Bodø.

Ringer i vannet er en rekrutteringsstrategi for medlemmer av NHO.

Ringer i vannet er en rekrutteringsstrategi for medlemmer av NHO. Janne Krohn-Hansen er regionansvarlig for Ringer i Vannet i Trøndelag og Nordland.

Publisert 22.06.16

Ringer i vannet

Her er Janne Krohn-Hansens refleksjoner:
Jeg blir både rørt, stolt og oppriktig glad når jeg kommer ut og ser resultatet av satsingen i Ringer i Vannet og den viktige innsatsen som arbeid og inkluderingsbedriftene gjør for den enkelte arbeidssøker.

Jeg har vært så heldig å få besøke tre nyansatte medarbeidere og arbeidsgiverne deres i løpet av en dag i Fauske og Bodø.

Dette handler ikke bare om å komme tilbake til yrkeslivet og få ta del i et fellesskap med kolleger. Det handler om så mye mer. Det handler om verdighet. Det handler som stolthet og selvfølelse. Å kunne bidra med den kompetansen og erfaringen man har og at en arbeidsgiver har valgt akkurat deg.

For mange minoritetsspråklige handler det om å kunne komme hjem etter endt arbeidsdag og fortelle barna om hvordan det er å være medarbeider i en bedrift. Det er helt vanlig at far og mor går på jobb i Norge. Det er ikke vanlig å sitte hjemme i stua. Barna lærer av hva foreldrene gjør. Det handler om å komme i posisjon til å søke om lån til bolig og bil. 15-åringer flest er kravstore, men når mor er enslig og uten lønnet arbeid sier det seg selv at ikke alle tenåringer er likestilte hva gjelder tilgang til utstyr og muligheter til å delta i aktiviteter.

Jeg er privilegert som får delta i dette vinn-vinn-prosjektet og se gløden i øynene til disse menneskene som har stått på og kjempet seg enten tilbake til arbeidslivet eller tar del i det norske arbeidslivet for første gang. Jeg har også vært vitne til engasjementet til ledere og ansatte i arbeid og inkluderingsbedrifter som gjør en uvurderlig innsats.

Det skjer også noe fantastisk i medlemsbedriftene som tar dette samfunnsansvaret på alvor. Både ledere og kolleger i NHOs medlemsbedrifter, som får ta del i denne gedigne oppturen for ett menneske, mestringen og seieren når en av deres praksiskandidater får fast ansettelse, er verdt å feire. Det er heller ikke hver dag jeg får servert hjemmebakt kake fra Eritrea. Det skjedde i går – kaken var bakt til alle oss som samarbeider om å få flere i jobb.
Bedriftene som ble besøkt var Transportindustri AS, Nordlandsbuss AS og Busch-Sørensen Rengjøringsbyrå AS.