Årets Vestfoldbedrift 2014

Volmax AS trakk til slutt det lengste strået blant meget gode finalister på NHO Vestfolds Næringskonferanse på Bølgen i Larvik

En smilende og meget fornøyd Grant Larsen fra Volmax med blomster. Det var Larviks ordfører Rune Høiseth som overrakte prisen. Til høyre i bildet er Marit Sagen Gokstad fra juryen.

VOLMAX

Publisert 09.03.15

Vestfold og Telemark, Årets vestfoldbedrift

Årets Vestfoldbedrift er også Vestfolds kandidat til den nasjonale prisen: "NHOs Nyskapingspris"

Det var spennende da NHO Vestfold skulle kåre "Årets Vestfoldbedrift 2014". Administrerende direktør Grant Larsen viste ekte glede da det ble klart at Volmax trakk det lengste strået. Det var en sterk konkuranse med to andre svært gode finalister. Det var Seagull AS som er en av to ledende leverandører av e-læringssystemer innen skipsfart og Pilot Flyskole som er regionens eneste og Skandinavias største flyskole.

Volmax har røtter helt tilbake til 1937, men bedriften i sin nåværende form ble etablert i 1997. De er representert i fem fylker, men har sitt hovedkvarter i Vestfold. Det er i et moderne og fremtidsrettet bygg på Borgeskogen i Stokke. De har totalt 235 ansatte og omsetter for 7-800 millioner. - Det som er unikt med Volmax er at de har tatt kundelønnsomhet til hjertet og tenker langsiktig i sine kundeforhold, sier Jon Grimsgaard i NHO Vestfold som har ansvaret for å dele ut prisen. - De er innovative og selger ikke lenger bare lastebiler, de selger løsninger, sier han.  - Vi har gått fra produktsalg til løsningssalg og tjenestesalg, forklarer Grant Larsen.

De investerer mye i innovasjon for å få til de gode løsningene i samarbeid med kundene. I bedriften finnes det plakater med slagordet: "Vi er ledende fordi vi gjør kunder mest lønnsomme!" Service, effektivitet, kvalitet og trivsel er de viktig løftene de gir. Verdiene til Volmax er Empatiske, Samspillende, Heltemodige og Trivelige. - Dette er kulturen vår, sier Grant Larsen, og bygget på Borgeskogen er bygget rundt dette.

De har en egen lærligeskole som dekker de fem fylkene, og dette har vært en suksess. Grunnstammen blant mekanikerene i Volmax er utdannet på deres egen lærligeskole. - Det er flott å se bedrifter med et så sterkt fokus på kompetanse, avslutter Grimsgaard. 

Se film om Seagull

 

Se film om Pilot

Kontakt oss

Jon Grimsgaard

Bedriftsrådgiver

NHO Vestfold

jon.grimsgaard@nho.no
Telefon
92287375