Finalist til Årets Vestfoldbedrift 2016: BK Grafisk AS

Omstillingsprosess med satsing på større bredde, produktutvikling, strategiske oppkjøp, investering i ny miljøvennlig offsetpresse, gjør 2016 til det beste året hittil.

#205

Daglig leder Ingar Jansen i BK Grafisk Fotograf: Jon Grimsgaard

Publisert 30.05.17

Vestfold og Telemark, Årets vestfoldbedrift

BK Grafiske er en av tre finalister til prisen Årets Vestfoldbedrift 2016. De er en trykkeribedrift med nærmere 50 ansatte på Fokserød utenfor Sandefjord. Nedgangen i trykkeribransjen har medført behov for endringer. Det betyr omstilling. GK Grafisk definerer seg nå som en totalleverandør innen markedsmateriell og tilbyr i dag et bredt produktsortiment med skreddersøm med digitale og kreative tjenester. Det gir suksess. De ser også gode muligheter i fremveksten av mellomstore nettbutikker som trenger å løse sine logistikkbehov og emballasjebehov.

De har nettopp investert i en avansert offsetpresse fra Mitsubbishi. Det er den første av sitt slag i Norge. Den er basert på LED-UV teknologi og er pulverfri, noe som gjør at innemiljøet blir mye bedre. Den nye offsetmaskinen konkurerer med digitaltrykk allerede ved opplag på 100.

En helt ny åttefargers offsetpresse er nettopp installert hos BK Grafisk Fotograf: Jon Grimsgaard

#205

Se muligheter fremfor hindringer - Ingar Jansen 

I 2012 flyttet de fra Hinderveien til nytt bygg på 5.000 kvadratmeter på nordre Fokserød som består av trykksal og flere ulike kreative avdelinger. I tillegg til trykk er det design, profilering, mediesalg, webshop og logistikk. Nå er de er i ferd med å sette opp et nytt bygg inntil det første. I 2011 overtok BK Grafiske Nanset Kartong, i 2014 kjøpte de All Made. De har tatt vare på kompetansen i disse bedriftene og oppkjøpene har gitt god effekt. 

- Vi skal levere det som kunden ser de tjener penger på, sier Ingar Jansen.

Daglig leder Ingar Jansen viser juryen for Årets vestfoldbedrift rundt i trykkeriet  Fotograf: Jon Grimsgaard

#205

Kontakt oss

Jon Grimsgaard

Bedriftsrådgiver

NHO Vestfold

jon.grimsgaard@nho.no
Telefon
92287375