Finalist til Årets Vestfoldbedrift 2016: Quality Hotel Tønsberg

På hotellet ved bryggekanten i Tønsberg er det begeistring - gjennom det har de bygget kultur for å prestere.

#205

Hotelldirektør Øyvind Hagen Fotograf: Jon Grimsgaard

Publisert 31.05.17

Vestfold og Telemark, Årets vestfoldbedrift

Et hotell består av mennesker

Vi er her for gjestene - Øyvind Hagen

- Det er de som som betyr mest, ikke selve bygget. Alle medarbeiderne. Vi jobber mye med å bygge kultur. Det handler om energi, mot og begeistring, sier Øyvind Hagen. We care! Vi er der for våre gjester, vi er vertskap. Dyktige, engasjerte og hyggelige medarbeidere er derfor nøkkelen til suksess. Det gir også gode økonomiske resultater. Det er nærmere 230 ansatte på konferanse- og eventhotellet som utgjør ca 82 årsverk. Hvert år har de 40-50 sommervikarer, flott ungdom fra lokalmiljøet. De får gode resultater på medarbeiderundersøkelser. De ligger helt i toppen i kjeden, som nummer 3. Og det vises på sykefraværet som er svært lavt, under 2 prosent. Og de har en lav turn-over.

- Det er superenkelt å tjene penger, men det å skape varige arbeidsplasser er krevende. Men det er det som motiverer! sier Øyvind Hagen. Han har vært en sterk pådriver for å etablere et samarbeid innen reiselivsnæringen og har vært sentral i forbindelse med Conference Coast og Visit Vestfold. - Vi må trekke flere til fylket vårt, og tenke Vestfold som destinasjon. Da må vi samarbeide, sier han.

De rapporterer på tre områder. I tilegg til lønnsomhet og mennesker rapporterer de på miljø. Hotellet er miljøsertifisert (ISO). De måles på alt fra energibruk til avfallshåndtering. De har jobbet mye med å redusere restavfall og har redusert med 40 prosent siden de startet. Særlig en satsing på matsvinn har gitt gode resultater. De stiller også miljøkrav til sine leverandører. 

Det er respsjonen som er selve hjertet i hotellet. Fotograf: Jon Grimsgaard

#205

Hotelldirektøren brenner for fagopplæring. Han har vært, og er fortsatt, NHOs representant i Yrkesopplæringsnemda. Hotellet har til enher tid mange lærlinger innen fagene kokke-, servitør- og resepsjonsfaget. Nå har de 8 lærlinger. Det er svært viktig å ha kontinuitet på det kjøkkefaglige. Og det har det vært. Kjøkkensjefen har jobbet sammen med Hagen i nærmere 20 år. De er nummer 1 i kjeden på frokostservering. Det er de svært stolte av, og det er en plass de ikke har tenkt å gi fra seg.

Hotellet har også et sosialt engasjement. De har et godt samarbeid med NAV med tanke på ta inn de som sliter med å komme inn i arbeidslivet. De har også i mange år hatt en julegaveaksjon til de som ikke har så mye fra før. Dette er i samarbeid med veldedige organisasjoner og i 2016 ble det samlet inn over 5.000 gaver. De spanderer julemiddag på mange og inviterer til Gjestebud i samarbeid med Kirkens Bymisjon. Det er fantastisk å se hvor mye dette betyr for de som får, avslutter Hagen.

En svært engasjert Øyvind Hagen viser juryen rundt på hotellet  - Fotograf: Jon Grimsgaard

#205

Kontakt oss

Jon Grimsgaard

Bedriftsrådgiver

NHO Vestfold

jon.grimsgaard@nho.no
Telefon
92287375