Høyspentmaster, pils, zink og sølv!

Det er en sann fryd å komme på innsiden av bedriftene i Vestfold. Lær mer om Elv Jarlsø, Th. Marthinsens sølvvarefabrikk, Umicore og Grans bryggeri du også!

Ledere i bedriftene er Terje Upsahl i Elv Jarlø, Morten i Gran Grans Bryggeri, Terje Evang Larsen i Umicore og Thorvald Marthinsen i Th. Marthinsen Sølvvarefabrikk.

Publisert 17.03.16

Vestfold og Telemark

 

Elv Jarlsø holdt tidligere til på Jarlsø, men har i dag kontorer i Åslyveien ved Sem. Dette er base for utvikling og salg av produkter til hele Norden og store deler av verden. Infrastruktur for kraftoverføring, med master og tårn, trafostasjoner, antenner og lys er en viktig og nødvendig del av samfunnet vårt, og stor del av æren for dette - har Elv Jarlsø. Bedriften produserer også stålkonstruksjoner for telekommunikasjon og belysning, sikkerhetsbarrierer for veier og har levert konstruksjoner til arktiske strøk som Troll forskningsstasjon på Syd Polen og Svalbard. Fremtiden ser lys ut, for det satses massivt på utbygging og det er stor aktivitet innen forskning og utvikling i bransjen.

Familiebryggeriet Grans Bryggeri AS i Sandefjord sier selv at det har "kampinstinkt og sunne priser"! Bryggeriet ble etablert i 1899 og har fortsatt sin produksjon og lager i Sandefjord. Her treffer du blant annet gutta på loftet og jentene på labben (les prosess og laboratorie) Bedriften gjør det svært godt og har stor suksess med blant annet sitt "Taffelvann" og sin prisbelønte Cola. Fatøl tappes på såkalte Key-Kegs, resirkulerbare engangsfat, og salget av slike mobile og fleksible tappesystemer selges til firmafester og større arrangementer. 

AS Th. Marthinsen Sølvvarefabrikk ligger i Tønsberg sentrum og er kanskje mest kjent for Opphøiet Rose, Telesølv og Drage sølvbestikk, men faktum er at konseptet THM METALL gjør stor suksess med  produksjon av metall og verktøy. Bedriften tilbyr produktdesign, teknisk design, stålgravør, verktøymaker, siselering, gravering, trykking, emaljering, sliping, presser, trådskjæring og galvan, for å nevne noe. I tillegg selges nysølv til hoteller og restauranter, firmagaver, medaljer, pokaler og nye ordførerkjeder til kommuner som slår seg sammen! AS Th. Marthinsen er i høyeste grad under omstilling, slik de har vært kontinuerlig siden 1883.

Umicore Zink Chemicals er nærmeste nabo tilden videregående skolen Thor Heyerdahl i Larvik, og er en stor eksportbedrift i Vestfold. Kjernen i denne virksomheten er resirkulering av det kjemisk grunnstoff Sink (Zn). Metallet forekommer ikke i fri tilstand i naturen, men utvinnes fra sinkforekomster i malmgruver, og stoffet brukes som beskyttelse mot rust. Andre metaller blir galvanisert, altså dyppet eller sprayet med et rustbeskyttende sinklag. Sink kan resirkuleres om og om igjen uten noen form for tap av fysiske eller kjemiske egenskaper, og det er dette Umicore benytter seg av. De kjøper skrap fra galvaniseringsbedrifter og omdanner dette til sinkpulver ved hjelp av elektrokjemiske prosesser. Gjenvinningsteknologien er stadig i utvikling og produktene er i verdensklasse! Jotun er en stor kunde og bruker Umicores "Zink Metal Pigment" i sin rustbeskyttende maling.

 

Kontakt oss

Vivil Hunding Strømme

Rådgiver

NHO Vestfold og Telemark

vivil.hunding.stromme@nho.no
Mobil
95936337