Kampanjen "Ikke brenn deg - svart økonomi er en tyv" på brygga i Tønsberg

Alliansen Samarbeid mot svart økonomi, hvor NHO er med, startet kampanjen på bryggekanten i Tønsberg. Utenfor Tønsbergs Blad ble det delt ut brosjyrer og solkrem.

Her er Lise Granerud fra Skatt Sør og Anne Yun Rygh fra Unio i samtale med forbipasserende på brygga i Tønsberg med kampanjen: Ikke brenn deg - svart økonomi er en tyv

Publisert 24.06.14

Vestfold, Samarbeid mot svart økonomi

De forbipasserende på brygga i Tønsberg fikk utdelt solkrem og brosjyren til kampanjen når de gikk forbi representantene fra SMSØ (Samarbeid mot svart økonomi) denne solrike St.Hansdagen.
 
Her har Lise Granerud fra Skatt Sør og Jon Grimsgaard fra NHO Vestfold satt opp blikkfangetI samtalene med folk kom det frem flere erfaringer med tema svart økonomi. Det gikk på manglende kvitteringer og flere var opptatt av at man da stod svakt dersom arbeidet som utføres ikke holder mål.
 
Flere unge var var også opptatt av at det var seriøse bedrifter når de skulle ha læreplass. - Vi fikk gode dialoger og viste til www.handlehvitt.no for en enkel og grei kilde til informasjon når man skal handle hvitt, sier Jon Grimsgaard fra NHO Vestfold.
 
- Faktisk så mange som hver tredje bedrift mener de har tapt oppdrag til useriøse aktører i en undersøkelse Byggenæringens Landsforening (BNL) gjennomførte tidligere i år. De bransjene som i følge denne undersøkelsen er mest utsatt er malere, murere, anleggsgartnere og byggmestere.
 
Det arbeides på mange felt med disse utfordringene, blant annet denne denne kampanjen som retter seg både mot arbeidstakere og forbrukere. For å sitere brosjyren vi deler ut: - Den enkleste måten å stoppe svart økonomi på - er at alle handler hvitt! avslutter Jon Grimsgaard.

Kontakt oss

Jon Grimsgaard

Bedriftsrådgiver

NHO Vestfold

jon.grimsgaard@nho.no
Telefon
92287375