Månedens bedrift august 2017: Tide Buss

Vilnis og Mirela er yrkessjåfører hos Glenn Rudi Baan i Tide buss Vestfold og har frivillig tatt et 100 timers norskkurs på kveldstid!

#205

Da personalleder Marit Engeseth i Tide Buss høsten 2016 så invitasjonen fra Vivil H. Strømme i NHO Vestfold og Elin Havord i Folkeuniversitetet om gratis kurs i arbeidsnorsk, var hun ikke sen. Hun oppfordret sjåførene sine til å melde seg på og sju av dem takket ja.

Publisert 01.09.17

Vestfold og Telemark

Mirela Ewa Bujak kom fra Polen til Norge for seks år siden, Vilnis Osis fra Latvia for fire år siden. Begge innså tidlig at uten norsk, var drømmen om fast jobb i Norge langt unna. På jobbintervju hos Tide buss var dessuten kravene ufravikelige, - som yrkessjåfør stilles det strenge krav til sikkerhet, og muntlig dialog med passasjerer og kollegaer er helt nødvendig i det daglige. 

På kurset med Folkeuniversitetet møtte de Elin Havord, som la til rette for samtaler om bedriftskultur, fagspråk, helse miljø og sikkerhet og generelle temaer som opptar folk i hverdagen og i samfunnet. Vilnis og Mirela møtte dessuten kursdeltakere fra andre bransjer, som hotell, industri og grøntnæringen, og dette var veldig nyttig. For på jobben går det som regel mest i bussprat og intern humor!

NHO Vestfold vet at mange medlemsbedrifter har ansatte med behov for norskkurs, og på vegne av medlemmene søkes det om tilskudd til kurs fra «Kompetanse Norge». Vilnis og Mirela hadde ikke fått anledning til å delta på kurset uten tilbudet, og er glad for ordningen. Tidligere het det BKA, basiskompetanse i arbeidslivet, nå «Kompetansepluss».

Tide-sjåførene har nå fått lyst til å gå videre med utdanning, og vurderer å ta fagbrev som praksiskandidat. Tide legger til rette ved å betale avgifter og gi tilgang til nettmoduler, og selve fagprøven gjennomføres i bedriften. Områdesjef Glenn Rudi Baann og personalleder Marit Engeseth har som mål at minst 5 ansatte pr. halvår fullfører og består prøven. Bedriften har også ungdommer som har gått transportfag på videregående skole ansatt som lærlinger.

Folkeuniversitetet er også medlem av NHO og setter pris på samarbeidet med bedriftene. De vet at arbeidslivet er i endring og mer enn noen gang har behov for ny kompetanse. FU er en sentral tilbyder av etter- og videreutdanning for voksne i regionen, og leverer yrkesutdanning, språkkurs, datakurs, ledelseskurs, studier i økonomi, regnskap og administrasjon og et mangfold av høyskolekurs og nettstudier.

NHO er glad for ledere som stimulerer og støtter sine ansatte i arbeidet med utdanning og kompetanseheving og er stolte av Tide Buss Vestfold som nå er månedens bedrift. Gratulerer!

Kontakt oss

Vivil Hunding Strømme

Rådgiver

NHO Vestfold og Telemark

vivil.hunding.stromme@nho.no
Mobil
95936337