NHO Morgenkaffe på Bølgen

En vellykket morgenkaffe på Bølgen. Tema var pensjon og datasikkerhet. Og en overraskelse til slutt: En guidet tur med Vebjørn Sand i sin nye utstilling på Bølgen.

#205

Rett etter Morgenkaffen har Vebjørn Sand en "førpremiære" og omvisning av sin utstilling i Bølgen som åpner i dag: Guernica- et vendepunkt. Fotograf: Jon Grimsgaard

Publisert 02.06.17

Telemark, Vestfold og Telemark

NHOs regionkontorer i Telemark og Vestfold arrangerte sammen NHO Morgenkaffe på Bølgen i Larvik. Pensjon, som var det første faglige temaet, ble presentert på en usedvanlig enkel og forståelig måte av Ingvild Pedersen fra Storebrand. NHO Pensjon er en meget gunstig medlemsfordel. Det er forutsigbare kostnader, enklt og forståelig og like gode avtaler for de små, som for de store. Ingvild sammenlignet med å kjøpe vinterdekk. Da er det viktig å tenke kvalitet. Veigrep og bremselengde er viktig, ikke bare at de har vært billige innkjøp. Det kan bli dyrt. - Gå inn på arbinn.nho.no og les mer - eller ta direkte kontakt med oss, sier hun. 

En enkel og forståelig presentasjon av et komplisert tema: Pensjon. Ingvild Pedersen fra Storebrand.  Fotograf: Jon Grimsgaard

#205

Så tok Espen forsamlingen gjennom de truslene som finnes "der ute". Det er viktig å tenke sikkerhet. Blir man rammet, er det for sent. På en forståelig måte forklarte han vanskelig begrep. Han rådet til å sørge for å ha gode backup-systemer og ha oppgradert programvare. Vær svært skeptisk til å åpne lenker du får på epost. Han forklarte om trusselsituajonen nå. Det var alt fra angrep som krypterer datamasinen, for så å kreve løsepenger, til phishing. Phishing kommer som epost eller SMS, og utgir seg for å være seriøse aktører, som for eksempel banken din. Her er det lenker hvor man blir bedt om å oppdatere sine data. Gå heller inn på hjemmesiden og logg direkte inn, er hans klare råd.

Espen Moen Kvelland er daglig leder i Akeo AS og jobber med datasikkerhet.  Fotograf: Jon Grimsgaard

#205

Og han avsluttet med å ta opp Vegard Angen Johnsen og Kristin Saga. Han demonstrerte at han lett kan manipulere systemene. På kort tid klarte han å sende en SMS fra Vegard til Kristin. På hennes telefon fremstod det som SMSen kom fra Vegard. På denne måten kan man motta meldinger til noen man i utgangspunktet stoler på. For så å sende tilbake til de med uærlige hensikter. Og det er like enkelt med e-post, forklarer han. 

Espen sender meldinger med "falsk" avsender.  Fotograf: Jon Grimsgaard

#205