Pølsefabrikken

Nortura er årets Vestfoldbedrift 2015!

Vi gratulerer lærebedriften Nortura og deres 620 ansatte! Abax AS i Larvik og Carlsen Fritzøe Handel AS i Sandefjord sto også på pallen på årets næringskonferanse torsdag 3. mars 2016.

Publisert 03.03.16

Vestfold og Telemark, Årets vestfoldbedrift

Lærebedriften Nortura har 620 ansatte fordelt på 29 nasjonaliteter og er Norges største pølsefabrikk! Ledelsen har opparbeidet et godt og konstruktivt partssamarbeid over tid basert på tillit og trygghet, og har et veletablert HMS-og IA-arbeid og lavere sykefravær enn snittet for bransjen. Over halvparten har fagbrev, har lang tradisjon for å ha lærlinger og de engasjerer seg i forskjellige prosjekt rettet mot unge.

Nortura er et samvirke, eid av privat næringsdrivende egg- og kjøttprodusenter fra gårder. Hver enkelt av disse bøndene er med på å styre driften av Nortura. Dette gjør de gjennom sitt engasjement i lokallagene og valg av representanter konsernstyret.

Nortura har utmerket seg på en svært positiv måte i året som har gått og skapt økt interesse og oppmerksomhet i samfunnet for sin bransje. Nortura har levert et godt resultat i forhold til budsjett under kraftig marginpress, og er en av de mest lønnsomme produksjonsavdelingene i systemet. Nortura slakter også for mange småskalaprodusenter og er derfor av stor betydning for mange bedrifter regionen, blant annet for Stange kylling og Grøstad.   Juryen har i år bestått av SpareBank 1, DNB, Deloitte, Nordea og Larvik og Tønsberg næringsforeninger. NHO deler ut prisen en gang i året, og i fjor var det Volmax  AS på Borgeskogen som stakk av med den gjeveste prisen.

Vi gratulerer Nortura!