Hørt om det hurtigvoksende innovasjonsordet disrupsjon?

Christine Korme, direktør for digitalisering og fornying i vår landsforening Abelia besøkte fredag i forrige uke gründerhuset «Hi5» på Nøtterøy.

#205

Fra venstre på grunderhuset Hi5: Jonathan Hall, Hans Marius Rønning, Patrick Gudmundsen, Mads Vold, Tim Høiseth, Christine Korme, Rie Harmens, Jarle Skoie, Audun Bøe og Geir Standal. Foto: Vivil Hunding Strømme

Publisert 01.07.17

Vestfold og Telemark

Her møtte vi ledende disruptør,  administrerende disruptør og teknisk disruptør i bedriften Innovasjonskontoret! Sammen med bedrifter som Exhibition Management, Fjelltid og andre startupfirmaer fra ulike bransjer står Innovasjonskontoret for en spennende utvikling i norsk næringsliv. Disrupsjon handler enklest sagt om kraftig endring. Disruptørene forstyrrer det bestående og utvikler tjenester eller produkter som er ... litt smartere. Det handler om mer enn innovasjoner.

Huset Hi5 er finansiert av blant annet SpareBank 1 BV og har et profesjonelt styre der Daniel Døderlein i Auka AS og Hanna Kirsebom fra DNB er i ledelsen. Næringssjef Jonathan Hall i Nøtterøy kommune og næringsrådgiver Trine Tenvik i Tønsberg kommune følger opp deltakerbedriftene og organiserer aktivitetene på huset.

I møtet fredag fortalte vi om NHOs arbeid med næringspolitikk og godene vi kan tilby, blant annet i tilbudet «Abelia Gründer», medlemsskap for ambisiøse bedrifter i vekst. Møtet bød også på interessante samtaler om temaer som  startkapital, dødens dal, investorer, innretninger for opsjonsbeskatning, infrastruktur for kompetanseutvikling, regnskapsutfordringer, mva-meldingen, ingeniørers tankesett, delingsøkonomi-apper og fjellvettregler for gründere. For å nevne noe!  

NHO og Abelia vil følge utviklingen i huset og håper å se alle de dyktige bedriftslederne igjen som medlemmer. Vi ønsker å bidra i arbeidet med å få realisert drømmer på huset, som etablering av «makerspace», plass til den lokale kodeklubben, flere kontorplasser og nok ressurser til administrasjon av det fantastiske fellesskapet vi fikk lære å kjenne.

Kontakt oss

Vivil Hunding Strømme

Rådgiver

NHO Vestfold og Telemark

vivil.hunding.stromme@nho.no
Mobil
95936337