Tilbake i arbeidslivet - og er lykkelig!

Hans Peter har hatt en lang og krevende reise tilbake i jobb. Nå er han der - og kunne ikke hatt det bedre.

Hans Peter Mikaelsen stortrives bak rattet. Det er en variert hverdag og jeg gleder meg til å komme på jobb!

Publisert 08.10.14

Vestfold, Ringer i vannet

Det er tungt for mange å skrive en CV når det ikke er så mye som står der.

Hans Peter blir 50 år dette året og hadde et mål om å få fast jobb før 50-årsdagen, og det klarte han! Men reisen tilbake til arbeidslivet var både tung og lang. Han har tidligere blant annet erfaring som sjåfør, men blant annet på grunn av nedbemanninger og alvorlige ryggproblemer har han falt ut av arbeidslivet. Og han hadde ikke mye utdanning å vise til. Da ble det tungt. Veien tilbake startet for alvor da han kom i kontakt med JobbIntro i Horten og veileder Ole Skolsegg. De kom etterhvert inn i et konstruktivt og godt spor og han hadde et jobbtilbud. Men så kom en prolaps og ryggoperasjon som satte strek for den muligheten.

- Men nå smiler livet, sier han. Og han smiler minst like bredt selv. Han har hatt arbeidsplasstrening hos ByPost Vestfold i Horten, og er nå fast ansatt. Han får ikke rost sin sjef nok. - Hun er helt utrolig, sien han. Hun har gitt meg tillit og jeg har fått en mulighet til å vise hva jeg duger til. Hun så hva som bodde i meg, og var ikke så veldig opptatt av fortiden. Og her er det et fantastisk arbeidsmiljø med flotte kollegaer. Hans Peter forteller at arbeidsdagen er variert og består av kjøring ut til kunder for å hente og bringe både post og pakker. Og sortering og klargjøring inne. Dette gjør at arbeidsdagene her aldri er kjedelige.

Og daglig leder i ByPost Vestfold, Linn Fagerberg, kan fortelle at Hans Peter er en av de som bidrar masse til det gode arbeidsmiljøet. Og han gjør en strålende jobb! Hun roser også det samarbeidet hun har med JobbIntro og Ringer i Vannet-prosjektet. Dette burde enda flere bedrifter være med på, sier hun.

Inkluderende arbeidsliv i praksis
Jon Grimsgaard i NHO Vestfold synes det er flott når det blir en så god match. Han er prosjektleder i Ringer i Vannet i her i fylket. 
- Dette er den tredje kandidaten ByPost ansetter gjennom prosjektet. Dette er virkelig en bedrift som tar delmål 2 i IA-avtalen på alvor! De gir mennesker som har hatt utfordringer med å komme i jobb en mulighet til å vise seg frem. Og da finner de flotte, motiverte mennesker med de kvalifikasjoner bedriften trenger. Som Hans-Peter er et glimende eksempel på. Dette er virkelig en vinn-vinn situasjon, avslutter han.

Kontakt oss

Jon Grimsgaard

Bedriftsrådgiver

NHO Vestfold

jon.grimsgaard@nho.no
Telefon
92287375