En gledens dag for Finnmark

NHO Finnmark er fornøyd med at Miljøverndirektoratet gir Nussir AS utslippstillatelse

Publisert 08.12.15

Finnmark

NHO Finnmark er fornøyd med at Miljøverndirektoratet etter fire års behandlingstid nå har gitt Nussir AS utslippstillatelse for sjødeponi i Repparfjorden.

-         Det betyr at alle faginstanser har vurdert saken grundig slik at allmennheten kan være trygg for at dette er i samsvar med all lovgivning, sier regiondirektør Marit Helene Pedersen og styreleder Arvid Jensen i NHO Finnmark.

-          Videre er det å håpe at investorer nå vil se på prosjektet slik at en raskt kan komme i gang med forberedende virksomhet. – Vi har nå mange arbeidsledige etter konkurs i Sydvaranger Gruve og vårt håp er at gruvearbeidere fra Finnmark med den særegne arktiske kompetansen kan arbeide innen eget fylke. På den måten kan vi beholde kompetent arbeidskraft i Finnmark som kan bidra til etableringen i Kvalsund.

Det er nå viktig at selskapet får arbeide videre med investorer og å prosjektere oppstarten av en stor arbeidsplass i Finnmark som vil bidra til å øke eksportverdiene fra fylket.

 NHO Finnmark har gjennom de fire årene arbeidet sammen med bedriften, lokale- og fylkespolitikere samt opp mot sentrale myndigheter for å realisere dette store næringsprosjektet.

Kontakt oss