Her er det nordnorske ambassadørlaget

De elsker Nord-Norge. De representerer landsdelens mangfold. De vil ofre tid og hardt arbeid for å lære mer om mulighetene i nord. Nå er de klare for det nordnorske ambassadørkorpset.

Bilde: Nord24/Agenda Nordnorge

Publisert 16.09.15

Finnmark

Gjennom sommeren har 112 unge nordnorske talenter meldt seg til tjeneste. Søkerbunken til Agenda Nord-Norges ambassadørprogram er spekket av kunnskap, vilje og energi for Nord-Norge.

Nå er de 13 ambassadørene valgt ut. Det neste året skal de gjennom et omfattende skolerings- og utviklingsarbeid. De skal lære mer om landsdelens historie, geografi og næringer. Og de skal trene opp sine ferdigheter for å sette Nord-Norge på dagsorden.


-          Nord-Norge er full av muligheter. Men muligheter må kommuniseres og muligheter må brukes. Til det trenger vi sterke stemmer. Ambassadørprogrammet er Agenda Nord-Norges bidrag til å hjelpe fram talentene, sier Roger Ingebrigtsen i Agenda Nord-Norge.
Hele Nord-Norge er «klasserom» for ambassadørprogrammet. De skal seile langs kysten med Hurtigruten, de skal møte landsdelens bedrifter, akademia og politikere. En rekke framtredende nordnorske nærings- og samfunnsaktører stiller opp som lærere og mentorer.
Programmet går over et år gjennom seks samlinger. I tillegg til å reise i Nord-Norge skal ambassadørene besøke «maktens korridorer» i Oslo og utlandet. Første samling starter i Bodø 9. oktober. Reisen går nordover og ender i Tromsø.

Bedriftskompetanse har bistått Agenda Nord-Norge i seleksjonen. Marianne Telle, administrerende direktør i Bedriftskompetanse, sier utvelgelsen har vært krevende og spennende.

-          Søkerlisten er spekket med talenter. Utfordringen har vært å sette sammen det beste laget, som reflekterer ulike sider av Nord-Norge.
Her er de nordnorske ambassadørene:

Håkon William Skog Erlandsen, Mo i Rana, Prosjektkonsulent i Event Helgeland og frilansmusiker

Lars Theodor Kintel, Tysfjord, Grunder av Kintel AS

Tom Steffensen, Vågan/Bodø, Seniorrådgiver i Kunnskapsparken Bodø

Siri Arntzen, Moskenes/Tromsø, Student i samfunnssikkerhet og miljø og Kunnskapsrådgiver i Norsk olje og gass

Mia Constanse Figenschou Gylseth, Moskenes/Oslo, Masterstudent ved Senter for Teknologi, innovasjon og kunnskap (UiO) og ansatt Anitas Sjømat AS

Lisa Friborg, Balsfjord, Enhetsleder helse og barnevern, Balsfjord kommune

Kristian Einem Solaas, Evenes/Harstad, Prosjektleder Kunnskapsparken Nord

Lars Tveiten, Tromsø, Taktisk analytiker i Hurtigruten Pluss AS

Marius Hansen, Lavangen/Gøteborg, Viseadministrerende direktør i Scandinavian AirAmbulance

Silje Skog, Sørreisa, Leder NTL Skatt nord

Benedicte E. Langseth-Eide, Vadsø/Tromsø, Stipendiat, Institutt for psykologi, UiT - Norges arktiske universitet

Silje Ingebrigtsen, Alta, Prosjektleder hos Alta Kraftlag

Petter Bjørkli, Hammerfest, VP Operations Norway, Havator Group