Hva vet du egentlig om 3D printing?

Tenk deg at du mangler en reservedel, og i stedet for å bestille en ny så printer du ut den reservedelen du trenger i plast, stål eller kobber. Eller kanskje våkner du opp på sykehuset etter en brannskade og får beskjed om at de er i gang med å printe ut ny hud til deg som skal erstatte den ødelagte. Science fiction tenker du kanskje? Nei, teknologien er her og er klar til å testes ut og tas i bruk!

Her har Eltele AS tegnet egne bokstaver som de har printet ut. Bokstavene er hule.

Publisert 25.02.16

Finnmark, Årskonferansen 2016

Vår medlemsbedrift Eltele AS stiller ut en printer på NHO Finnmarks Årskonferanse i Alta torsdag 3. mars. Her kan du se en printer i arbeid. Det går ikke fort, det tar tid med lag på lag med med valgt materiale i produksjon, men det er en presentasjon av en  teknologi vi ønsker at arbeidslivet skal ta i bruk.

Finnmark trenger ungdommer som behersker de tradisjonelle realfagene matematikk, fysikk og kjemi og vi trenger ungdommer som behersker de nye teknologiene.

"Tanken på hvilke løsninger denne teknologien kan gi oss er spennende. Teknologien er her,vi står alle på statstreken, hvem av oss vil ta den i bruk? " sier Herman Westlie i Eltele AS