Nord i Sør 2016

Statsminister Erna Solberg oppfordrer Nord-Norge til å gripe sjansen. Statoils konserndirektør Hans Jakob Hegge er med. Hele tolv nordnorske toppledere i næringslivet bidrar med erfaringer og kunnskap. Flere nordnorske stortingsrepresentanter deltar. Alle stiller på konferansen Nord i Sør i Oslo onsdag 6. januar.

Foto: Thomas Haugersveen

Publisert 10.11.15

Finnmark

 

Målet er å fremme nordnorsk utvikling, å gi ny kunnskap om og for nord, og i lag sette Nord-Norge på dagsorden. -Vi vil vise hvor og hvordan framtida skapes, sa arrangørene som offentliggjorde høydepunkter fra programmet på en pressekonferanse i Tromsø i dag. - Vi starter 2016 med å løfte frem nordnorske historier og vi gjør det i hovedstaden. I nord er vi svært klar over de muligheter som finnes. Nord i Sør gir oss anledning til å vise frem nordnorsk næringsliv for våre venner i sør, som bør kjenne til mulighetene i nord like godt som oss, sier Christian Chramer.

 Det er ti år siden NHOs årskonferanse hadde «Oppdrag Nord» som tema.  Erlend Bullvåg ved Nord Universitet har fått i oppdrag å se på hva som har skjedd gjennom 10 år med nordnorsk bevisstgjøring – og også se i glasskula.

Arctic Race kommer til å lansere traseene for neste års sykkeleventyr på konferansen. Vinner av Nordnorsk Markedsføringspris skal kåres, en pris som henger høyt og som tidligere er tildelt bl.a. Jonas Gahr Støre, Finnmarksløpet og NRK-suksessen Himmelblå. I samarbeid med Innovasjon Norge blir det også satt fokus på lokal nordnorsk mat.

Tidligere har Nord i Sør vært forbeholdt reiselivsnæringen, med NHO Reiseliv Nord-Norge i førersetet. Nå har flere aktører gått i lag for å skape en breiere nordnorsk arena: NHO-kontorene i Nordland, Troms og Svalbard, og Finnmark, Norsk olje og gass, Sjømat Norge og NHO Reiseliv Nord-Norge. Arrangørene satser på at Nord i Sør i fortsettelsen skal bli en årlig møteplass for nordnorsk næringsliv, politikere og interesseorganisasjoner.

Kontaktpersoner:

Marit Helene Pedersen NHO Finnmark 91310232

Geir Solheim, NHO Reiseliv Nord-Norge, mobil 934 34 547

Marit Bærøe, Sjømat Norge, mobil 905 41 042