Nord-Norge trenger flere ambassadører

Agenda Nord-Norge utlyser nå 12 nye ambassadørposter. Det nordnorske samfunnet og næringslivet  søker nye kandidater til å fremme landsdelens interesser. Søkerne må være mellom 25 og 35 år. Søknadsfrist 10. august.

Nord-Norges Ambassadører på Stortinget

Nord-Norges Ambassadører på Stortinget Fotograf: Agenda Nord-Norge

Publisert 07.07.16

Finnmark

Agenda Nord-Norges ambassadørprogram er på jakt etter landsdelens fremste talent. Du som har ferdigheter knyttet til formidling, et brennende engasjement for landsdelen og ønske om å bidra til vekst og utvikling for Nord-Norge.

Ambassadørprogrammet har som mål å videreutvikle og forsterke 12 unge talent fra Nordland, Troms og Finnmark. Dere er i aldersspennet 25-35 år, har en framoverlent legning og et sterkt ønske om å bli en stemme for landsdelen som høres fra talerstoler, konferanserom, gjennom kronikker og sosiale medier, i NRK, TV2 og aviser.

Vi søker deg som har ambisjoner på vegne av Nord-Norge. Du har påbegynt jobben, men trenger mer fakta og kunnskap. Om du kommer fra offentlig eller privat sektor, er mann eller kvinne, litt eller mye utdannet, rød eller blå, liker reinkjøtt eller lofottorsk, er født her eller nylig flyttet hit er ikke viktigst, men vi har to krav: Du må ha lyst til å kjempe for Nord-Norge. Og du må ha lyst å bruke stemmen din i alle kanaler for å kommunisere om og for Nord-Norge.

Du må evne å se helheten, være sterk på ditt fagfelt, og ha vilje til å formidle dette til omverden. Er dette deg? Da trenger Nord-Norge din stemme!

Praktisk:

Eiere: NHO, LO og SpareBank 1 Nord-Norge. Det blir syv samlinger, seks i nord og en i Oslo/Brussel. Samlingene er på 2-4 dager. Programmet starter i oktober 2016 og går over et helt år. Programmet er i samarbeid med Nordland fylkeskommune, Troms fylkeskommune, Finnmark fylkeskommune, Utenriksdepartementet og Trond Mohn. Egenandelen for din bedrift/virksomhet er på kroner 25.000,- Søknadsfrist: 10. august 2016.

 Vi ønsker å nå et bredt spekter av nordnorske talenter. Fremtidens stemmer finnes blant ledere og ansatte i næringsliv, offentlig sektor, akademia, kultursektor, samiske samfunn, og i politikk. Alle som brenner for Nord-Norge oppfordres til å søke!