Stortingskandidater på bedriftsbesøk i Kirkenes

Vi tok med oss et knippe av stortingskandidater fra hele Finnmark på bedriftsbesøk og lunsjmøte for å bli kjent med noen av våre flotte medlemsbedrifter.

kimek

kimek Fotograf: NHO

Publisert 01.09.17

Finnmark, NHO Arktis

I siste innspurt i valgkampen synes vi det er viktig at de som kan komme til å representere fylket vårt på Stortinget kjenner næringslivet i Finnmark godt, så vi inviterte stortingskandidater fra Ap,SV, SP, Frp og Høyre med oss til å besøke Kimek AS og Datakortet AS.

Her fikk bedriftene anledning til å fortelle om sin virksomhet, og om hvilke utfordringer de har.

Gjengangeren hos begge bedriftene er særlig temaene kompetanse og arbeidsgiveravgift, og disse temaene ble også utfyllende diskutert under det påfølgende lunsjmøtet hos Kirkenes Næringshage der også Fiskebeck AS og Tverrfaglig opplæringskontor i Øst-Finnmark samt varaordfører i Sør-Varanger deltok.

Bedriftene ønsker at den nye Finnmarksbenken skal ta felles ansvar for å følge opp saker som berører næringslivet. Politikerne uttrykte at bedriftsbesøkene og lunsjmøtet var veldig lærerikt, og ga kunnskap om rammebetingelser for næringslivet som er viktig å ha med seg i sine politiske verv.