Franchisekonferansen 2016

15. september går Franchisekonferansen av stabelen i Næringslivets Hus, et samarbeid mellom NHO Handel og Norsk Franchise. Årets tema: Hva gjør franchise til en av de beste driftsformene mellom selvstendige juridiske parter?

#205

Fotograf: iStockPhoto

Publisert 06.09.16

Sogn og Fjordane

Franchise er et konsept som skal skape fornøyde kunder, god lønnsomhet og en tydelig arbeidsdeling mellom franchise-giver og -taker. Et skoleeksempel på vellykket franchisekonsept finner vi hos NHO Handels største medlem - REMA 1000. De var den første dagligvareaktøren i Norge som tok i bruk franchising som organisasjonsform, og er en av flere spennende deltakere som vil dele sine erfaringer med oss under årets konferanse.

- Som tidligere kjedeleder mener jeg at franchise ikke er vitenskap. Det er en metode, eller et sett av metoder, for å utvikle forretningsdrift, sier salgsdirektør Leif Bache-Mathiesen i NHO Handel. - Metodene som benyttes i franchise henter kunnskap fra flere fag innen ledelse, økonomi, logistikk og psykologi. Franchise bygger både på tydelige og dokumenterte elementer, og på samarbeid mellom mennesker, det vil si mellom ulike parter med samme målsetting, sier han. 

Franchiselov på trappene Bache-Mathiesen viser videre til at det som gjør årets konferanse ekstra spennende er at den adresserer en mulig innføring av en Franchiselov i Norge. - I flere land er det etablert en franchiselov etter internasjonale prinsipper for hva en franchisetaker skal ha av opplysninger før en avtale inngås. En franchiselov i Norge vil bl.a. kunne resultere i økt ansvar for franchisegiver. Vi har satt sammen et spennende panel fra både arbeidstaker- og arbeidsgiversiden, sier han.

Meld deg på! - Da franchise er en bransjeuavhengig driftsform, ønsker jeg å invitere alle dere i lands- og bransjeforeningene som har medlemmer som bruker - eller vurderer å bruke - denne formen for drift, sier Bache-Mathiesen. Han oppfordrer samtidig til å tipse medlemmer som driver en kjede, konsern eller virksomhet med flere avdelinger om konferansen.

NHO Handel dekker deltakeravgiften for en representant per lands- og bransjeforening. 

Les mer om Franchisekonferansen 2016 og meld deg på her.

Program: Franchisekonferansen 2016 (pdf)

Tid og sted: Torsdag 15. september klokken 10:00 - 16:00 i Næringslivets Hus.

Velkommen!