Møtte varehandelen i Førde

Onsdag 22.mars besøkte NHO Sogn og Fjordane og salgs- og markedsdirektør i NHO Handel, Leif Bache-Mathiesen, flere aktører innen vare- og detaljhandel i Førde. Formålet med møtene var å ta «pulsen» på varehandelen, snakke med og lytte til butikkenes behov.

#205

På besøk hos Bare Barn Førde som ligger lokalisert på Amfi Førde. Flott og nymoderne butikk med et godt tilbud for de med små barn. Fotograf: NHO Sogn og Fjordane

Publisert 29.03.17

Sogn og Fjordane

Førde er absolutt et pulserende handelssentrum, med hyggelige og dyktige mennesker i ulike butikker innen dagligvare, faghandel og håndverk. Vi hadde blant annet møte med Førde Mat (Bunnpris) og Bokkuben på Elvetorget, Reiakvam Foto og Bare Barn på AMFI Førde. Vi var også innom Rema 1000, Sparkjøp, Sport 1, Bellis Blomster og Kremmerhuset.

Inntrykket er at selv om netthandelen øker, selger butikkene godt. Butikkene legger vekt på god service og kunnskap om det lokale markedet. Viktigheten av å «handle lokalt» må ikke undervurderes. Det er en forutsetning for å opprettholde et dynamisk og pulserende handelssentrum i Sunnfjord.

For å oppsummere dagen vil vi videre peke på noen saker/utfordringer som er felles for de vi har vært i kontakt med og som driver butikk i Førde:

  • Seriøst arbeidsliv/arbeidet mot svart arbeid
  • Tilgang på riktig kompetanse og kvalifisert arbeidskraft
  • Medarbeidernes motivasjon og kunnskap om varehandel og butikkdrift
  • Gode rammebetingelser

I norsk varehandel er kunnskap og kompetanse viktige innsatsfaktorer, medarbeideren den viktige kapitalen og motivasjon den viktigste drivkrafta. NHO/NHO Handel støtter opp om dette, lytter og arbeider næringspolitisk med saker som er viktig for vare- og detaljhandel.

NHO/NHO Handel er Norges ledende og største interesseorganisasjon for arbeidsgivere og er samtidig en bransjeforening for norsk varehandel. NHO og NHO Handelsoppgave er å sikre arbeidsgiver de beste rammebetingelsene, redusere kostnadene og bidra til økt verdiskapning. NHO har 24.500 medlemmer / 577.000 årsverk  og NHO Handel har 2.100 medlemmer / 11.000 årsverk. Les mer om NHO Handel og hva de jobber for her!

NHO Sogn og Fjordane er NHO sitt lokale servicekontor i Sogn og Fjordane. Vi har 3 ansatte og har kontor i Florø, men med hele fylke som nedslagsfelt. Vår hovedoppgave er å drive lokalt opinionsskapende arbeid, påvirke lokale og regionale myndigheter og gi råd til våre medlemmer i nærområdet. Regionkontoret har tett dialog med landforeningene og NHO sentralt. Ta gjerne kontakt med oss.

 

Kontakt oss

Jan Atle Stang

Kommunikasjonssjef

Kommunikasjon

jan.stang@nho.no
Mobil
90576419
Heidi Skorpen

Rådgiver

NHO Vestlandet

heidi.skorpen@nho.no
Mobil
97103276
Silje Luzia Rødeseike

Rådgiver

NHO Vestlandet

silje.rodeseike@nho.no
Mobil
92839839