På offensiven i Vest

Næringsdagane. Hotel Alexandra. Loen 11-12 mai: Det er flotte bedrifter. Det er heder. Det er blomster. Det er Ringer i vannet på offensiven i vest.

#205

Rikard Grov, direktør Hotel Alexandra, Unni Verlo, personalsjef, Tine Meier Byrkjelo, Rune Berglid, Hagen AS, Sigrun Rygg, Jatak AS og Per Steinar Sviggum, Nettbuss. (Foto: Heidi Skorpen)

Publisert 18.05.16

Sogn og Fjordane

- Det er veldig fint å se engasjementet. Sogn og Fjordane viser tydelig vilje og evne til å tenke nytt i forhold til rekruttering. Det vil nok bli langt flere utdelinger i fremtiden, sier Ragnhild Friis-Ottessen, regionsansvarlig for Ringer i vannet vest. På en festmiddag delte hun ut heder og blomster sammen med NHOs regionsdirektør Jan Atle Stang.

Stang roste bedriftene for det ansvaret de tar i fylket og oppfordret flere av medlemsbedriftene i NHO til å satse. Også Rikard Grov fra Alexandra hotell skrøt av samarbeidet med den lokale arbeid og inkluderingsbedriften In Via.

De fire arbeids og inkluderings bedriftene Mentro AS, Origod AS, In Via og Sogneprodukt har nærmere 60 rekruteringsavtaler med lokale bedrifter og et godt samarbeid med NAV. I Loen ble de hedret. Det ble også bedrifter som liker Ringer i vannet som strategi for å finne flinke folk. Det er Alexandra Hotell, Tine Meieri Byrkjelo, Hagen AS, Jatak og Nettbuss Sogndal.

Bedriften Jatak har er en ansettelse på trappene og har funnet flere andre arenaer hvor de samarbeider med den lokale arbeids og inkluderings bedriften Sogneprodukt. Jatak er en av de nyeste avtalene for Ringer i vannet i fylket og har allerede vist seg å være en nøkkelbedrift.

Nettbuss Sogndal kan skryte av fire arbeidssøkere som har fått jobb og flere er på vei. Per Steinar Sviggum fra Nettbuss hadde bare godord å si om de fire som har kommet inn i bedriften via Sogneprodukt. De samarbeider tett med NAV i Leikanger med å finne fremtidige arbeidstakere som ønsker å jobbe hos busselskapet.

Hagen AS har produksjonsavdelingen i Stryn har ansatt to gjennom Ringer i vannet.

Tine meieri Byrkjelo har lang tradisjon med å samarbeide både med NAV og lokale arbeids og  inkluderingsbedrifter.

Ringer i vannet har samlet seg på ny nettside her.