- Vi kvinner bør snakke mer om jobb

Karin Greve-Isdahl er kommunikasjonsdirektør i Opera Software, og mener jobb bør bli en større del av samtalen også blant kvinner.

Kvinner i næringslivet - Karin Greve Isdahl

Publisert 03.03.15

Arbeidslivspolitikk, Kvinner i næringslivet

- Jobben tar opp en del tid av dagen vår, og er viktig for hvordan vi har det generelt. Derfor ønsker jeg at vi snakker mer om jobb. At det blir litt høystatus hvordan det går på jobben.

Hun mener konvensjonen mellom kvinner har en tendens til å bli familie- og barneorientert.

- Det er fint i noen settinger, men generelt ønsker jeg at vi kan snakke mer om jobben og hva vi gjør.

Les og se mer om kvinner i næringslivet

- Vi må tørre mer

- Gøy å se medarbeidere vokse

I Opera Software har Greve-Isdahl leder- og personalansvar for et team bestående av 15 personer. 15 medarbeidere som er spredt rundt i verden, fra Indonesia til Sør-Afrika til USA.

 - Jeg begynner derfor ofte arbeidsdagen i bilen på vei til jobb med å ringe til de som er i Asia. Også avslutter jeg gjerne med å snakke med San Fransisco-området før jeg legger meg. Så det er mye møter og telefonkonferanser.

Men så er også kontakten med folk og gleden over å jobbe med mennesker en av grunnene til at hun valgte en lederkarriere.

 - Jeg synes det er gøy å se medarbeiderne mine vokse. Da blir jeg veldig stolt på deres og på teamets vegne.

- Får bedre mulighet til å påvirke bedriften ved å jobbe på overordnet nivå

Noe annet hun setter pris på ved å ha en lederstilling er nettopp det å jobbe på å et overordnet nivå.

- Det å ha et makronivå på hvordan det går med bedriften er mer spennende enn å jobbe nede i detaljene.  Det er gøy fordi jeg får større innsikt i bedriften, og bedre mulighet til å påvirke organisasjonen på et høyere nivå enn om man har en ekspert-stilling og jobber nede i detaljene.

Leder og småbarnsmor

Å være småbarnsmor trenger absolutt ikke å være noen motsetning til å ha en lederkarriere, mener Greve-Isdahl.

- Det å være leder og samtidig småbarnsmor slik som jeg er, er utfordrende og veldig gøy. Det er godt å komme hjem til en familie som trenger meg og som jeg skal bruke tid med. Det hjelper meg med å skifte fokus raskt når jeg kommer hjem.

Det er imidlertid svært travelt. Så når hun til stadighet får spørsmål om hvordan hun rekker alt, er svaret enkelt. 

- Jeg rekker ikke alt. Tiden er krevende. Vi har alle for lite tid, og jeg er ikke noe unntak. Heldigvis har jeg en støttende og tilstedeværende mann, så jeg får tatt de reisene og jobbet de timene som trengs. Jeg føler på tidspresset, og det er jeg sikker på at alle andre småbarnsmødre også føler på.

Hennes oppskrift på å få det til å gå rundt er å velge bort ting hun ikke må.

- Jeg er flink til å prioritere bort ting. Jeg takker nei til mange ting, til sosiale ting, til arbeidsoppgaver jeg mener ikke kan prioriteres. Jeg må hele tiden tenke på hva som er viktig for jobben og hva som er viktig for familien.