YS arbeidslivsbarometer

Endrer ikke NHOs hovedstandpunkt

NHO setter spørsmålstegn ved YSs arbeidslivsbarometer som hevder at halvparten av de spurte ledere og arbeidstakere ønsker å beholde arbeidsmiljøloven uendret.

Publisert 06.11.13

Arbeidslivspolitikk

- Vi opplever at mange av våre medlemmer ettersøker et mer fleksibelt regelverk, sier avdelingsdirektør i NHO Arbeidsliv, Lars Jacob Hiim, til Dagsavisen.

- NHO har aldri tatt til orde for at man skal jobbe mer, men at det skal være lettere for arbeidstaker å disponere egen arbeidstid innenfor rammene av dagens regelverk. Vi stiller oss derfor kritiske til forutsetningen som ligger i hovedspørsmålet i arbeidslivbarometeret til YS, sier Hiim. 

Hiim viser til at NHO har fått tilbakemeldinger fra NHO-medlemmer som er oppgitt over dagens tungvinte regelverk. – Det ligger noen muligheter for fleksibilitet i dagens lov, men det er ikke lett tilgjengelig for arbeidsgiverne, sier han. 

Administrerende direktør i Virke, Vibeke Hammer Madsen, støtter NHOs syn. - Alle partene i denne diskusjonen står og skyter på hverandre med begrepet om fleksibilitet, uten helt å vite hva det betyr. Vi må klare å komme til enighet om en lov som favner alle i arbeidslivet og innse at fleksibilitet er utelukkende positivt, sier hun. 

Les hele saken i Dagsavisen, 6. november 2013