iJOBB-DAGENE

Integreringsrevolusjon

- Vi står i starten av en integreringsrevolusjon i næringslivet, sa NHO-sjef Kristin Skogen Lund på iJobb-dagene i dag. Ringer i Vannet er blitt NHO-fellesskapets flaggskip.

NHO-sjef Kristin Skogen Lund mener Ringer i Vannet har klart å mobilisere inkluderingsviljen i NHOs medlemsbedrifter bedre. (Foto: Attføringsbedriftene)

Publisert 15.01.14

Arbeidslivspolitikk

iJobb-dagene er Attføringsbedriftenes konferanse for alle som er opptatt av arbeidsinkludering. 600 personer er samlet på Gardermoen fra 14. til 16. januar.

Skogen Lund mener det har skjedd en holdningsendring i arbeidet med å få flere inn jobb, og viser til Ringer i Vannet-prosjektet. Ringer i Vannet er en rekrutteringsstrategi i regi av NHO og NHO Service. Målet er å få personer, som av ulike årsaker har falt utenfor arbeidslivet, inn i ordinære jobber.

- Ringer i Vannet har engasjert i hele NHO-fellesskapet og blitt et flaggskip som vi er stolte av. Prosjektet har klart å mobilisere inkluderingsviljen i våre medlemsbedrifter bedre. Og jungeltelegrafen forteller at integrering er noe positivt og denne arbeidskraften blir sett på som positiv.

CV-hull
- Når statsministeren oppfordrer til å rekruttere folk med huller i CV-en, så er vi med på det, sa Skogen Lund. Hun pekte på at dette ikke handler om bedriftenes samfunnsansvar: - Det handler om at bedriftene trenger å rekruttere bredt. Da fungerer det.

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson. (Foto: Attføringsbedriftene)

 

Robert Eriksson

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson fulgte opp: - Tiltakssystemet for å få folk fra attføring til ordinært arbeidsliv må forenkles.

Han sammenlignet attføringsløpet med skiskyting: Unngå å vise folk inn på feil skive og dermed unngå strafferunder.

Bekymring
Kristin Skogen Lund viste til SSB-sjef Hans Henrik Scheels innlegg på forrige ukes årskonferanse "Læringslivet". Der kom det frem at unge blir i økende grad og stadig tidligere trygdet:

- Det er en urovekkende tendens og øker inkluderingsutfordringen.

Også statsråd Eriksson er bekymret: - At stadig flere unge står på utsida av arbeidslivet og havner på varig uføretrygd, er bekymringsfullt.

Læringslivet
Hans John Øiestad, konsernsjef i ISS, leder en bedrift med cirka 12 000 ansatte og 120 nasjonaliteter. Han mener Ringer i Vannet skaper en tryggere rekruttering. I tillegg roser han IA-avtalen og samarbeidet med Nav.

- Vi gjør ikke dette for å være snill og grei, men for å få bedre medarbeidere.

- Vi ansetter omkring 2000 medarbeidere i året. For mange er vi den første arbeidsgiveren i Norge. Det stiller store krav til oss. Det er dette som er læringslivet, sier Øiestad. Han viser til blant annet til den basiskompetansen ISS bidrar med, i både språk, matematikk, IT, og annet.

- Samarbeidet med Nav og Ringer i Vannet gir oss bedre forberedte medarbeidere. Vi ser forbi hullet i CV-en.