Nyhetsarkiv

 1. NAV og NHO inngår samarbeid om inkludering

  20. juni 2018 | Arbeidslivspolitikk, Ringer i vannet

  NAV og NHO skal samarbeide for å få flere som står utenfor arbeidslivet ut i jobb ved å bruke konseptet til NHO-prosjektet Ringer i Vannet. – Dette er en vinn-vinn-situasjon, sier Kristin Skogen Lund.

 2. Avklarende stortingsvedtak om franchise

  13. juni 2018 | Arbeidslivspolitikk

  – Dette er en viktig avklaring som vil bidra til å skape arbeidsplasser, sier arbeidslivsdirektør Nina Melsom i NHO om Stortingets vedtak.

 3. Lettvint av Datatilsynet, mener LO og NHO

  12. juni 2018 | Arbeidslivspolitikk

  – Arbeidslivskriminalitet er et stort samfunnsproblem og et ran av fellesskapet. Da blir det for lettvint av Datatilsynet å kritisere uten å komme med løsninger, sier arbeidslivsdirektør Nina Melsom og LO-sekretær Trude Tinnlund.

 4. Riksmekler Nils Dalseide er død

  10. juni 2018 | Arbeidslivspolitikk, Tariffoppgjør og lønnsdannelse

  - Han var en sterk og tydelig embetsmann og en god representant for den norske arbeidslivsmodellen, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

 5. Ny rapport: Arbeidsmiljøet er viktig for verdiskaping

  7. juni 2018 | Arbeidslivspolitikk

  – Selv om vi har en arbeidsmiljøstandard som er internasjonalt ledende, må vi fortsatt jobbe for å bli bedre. Da trenger vi kunnskap, sier Nina Melsom, NHOs arbeidslivsdirektør.

 6. Stortingets innleievedtak rammer småbedriftene

  6. juni 2018 | Arbeidslivspolitikk

  Bedriftenes mulighet til å leie inn ekstra hender og hoder begrenses nå for alle bransjer, og det er de små og mellomstore bedriftene som særlig rammes.

 7. Høyesterett: Når er reisetid arbeidstid?

  5. juni 2018 | Arbeidslivspolitikk

  Reisetid til og fra jobb er ikke arbeidstid, slår Høyesterett fast. Som hovedregel gjelder dette også reise til et annet oppmøtested enn det faste arbeidssted. Unntaksvis kan slik reisetid anses som arbeidstid.

 8. Slik får du kontroll på sykepengerefusjoner

  3. mai 2018 | Arbeidslivspolitikk

  NY DIGITAL SYKMELDINGSORDNING: Hvordan kan du som arbeidsgiver opprettholde kontroll over refusjon av sykepenger med den nye ordningen? Her får du svar.

 9. Innleie: – Et godt kompromiss fra regjeringen

  11. april 2018 | Arbeidslivspolitikk

  – Dette er tiltak vi tror vil rydde opp i utfordringene som særlig bygg- og anleggsbransjen opplever, sier arbeidslivsdirektør Nina Melsom om regjeringens forslag til endringer i innleiereglene.

 10. God intensjon – feil medisin

  9. april 2018 | Arbeidslivspolitikk

  Høyres landsmøte vedtok i helgen å fjerne aldersgrensen på 72 år i arbeidsmiljøloven. NHO mener dette er feil virkemiddel for å få flere til å stå lenger i arbeid.

 11. – God varslingskultur viktig

  16. mars 2018 | Arbeidslivspolitikk

  – Det viktigste er at både arbeidsgivere og arbeidstakere har god kunnskap om varslingsprosessene, og at arbeidsgiver leder an når det gjelder å skape en åpen og god ytringskultur i virksomheten, sier advokat i NHO Cathrine Opstad Sunde.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
...
 1. 10
15 >