STATSMINISTERENS NYTTÅRSTALE

Vil ansette flere som har slitt psykisk

NHO-sjef Kristin Skogen Lund viser til rekrutteringsstrategien "Ringer i vannet" som svar på statsminister Erna Solbergs utfordring til arbeidsgivere i årets nyttårstale.

Publisert 02.01.14

Arbeidslivspolitikk

Statsminister Erna Solberg oppfordret i sin nyttårstale arbeidsgivere om å ansette flere som har slitt psykisk. 

- Vi har gående en egen rekrutteringsstrategi kalt "Ringer i Vannet".  Målet vårt er å få personer, som av ulike årsaker har falt utenfor arbeidslivet, inn i ordinære jobber, sier NHOs adm. direktør Kristin Skogen Lund.

Statsministeren ba spesielt arbeidsgivere om å være mer åpne for arbeidssøkere som tidligere har slitt psykisk. Hun oppfordret arbeidsgivere til å ansette flere som har et hull i CV-en.

- Temaet statsministeren tar opp er viktig fordi så mange blir rammet av psykiske problemer og fordi mye kan gjøres konkret for å integrere flere i arbeidslivet, sier NHO-sjefen.

- Vi har gode erfaringer med programmet "Ringer i Vannet". For at dette skal fungere er det viktig å matche bedriftenes behov med personenes kompetanse og yteevne. Virkemiddelet er å koble attføringsbedrifter og NHO-bedrifter gjennom rekrutteringsavtaler som sikrer dette. Forøvrig tar vi dette opp 8. januar på vår årskonferanse "Læringslivet".