PERMITTERINGSREGLER

Ber regjeringen endre reglene om permittering

Bilde av NHO-direktør Svein Oppegaard.

Svein Oppegaard, NHOs direktør for arbeidslivspolitikk.

Publisert 27.03.15

Arbeidslivspolitikk

 

Under torsdagens lønnsforhandlinger ble NHO og LO enige om et felles brev til statsminister Erna Solberg hvor de ber om en endring i permitteringsreglene. Et lignende brev ble sendt fra NHO og YS. 

– Nå har partene gjennom et svært moderat lønnsoppgjør gitt sitt bidrag til å sikre arbeidsplasser og bedriftenes økonomi. Det øker myndighetenes spillerom for egne tiltak som fremmer kompetanse og bærekraft i næringslivet. Vi regner med at regjeringen vil bidra til forbedrede vilkår knyttet til permitteringsreglene, sier Svein Oppegaard, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO.

NHO ønsker en reversering av de endringene som ble innført i 2013. Tidligere måtte bedriftene betale lønn til de permitterte de ti første dagene, men dette ble endret til 20 dager. I tillegg ble  permitteringslengden redusert til 26 uker.

Les også: Gode nyheter om permitteringsreglene

Tidligere denne måneden varslet arbeids- og sosialminister Robert Eriksson at han vil invitere partene til å diskutere hvordan dagens permitteringsregler fungerer.

– Jeg er glad for at Regjeringen er villig til å se på hvordan reglene slår ut og har store forhåpninger til revidert nasjonalbudsjett, sier Oppegaard.

 

Kontakt oss

Marius Alexander Saasen Strand

Senior kommunikasjonsrådgiver

Kommunikasjon

marius.strand@nho.no
Telefon
23088385