PERMITTERINGSREGLER

Ber regjeringen endre reglene om permittering

Svein Oppegaard, NHOs direktør for arbeidslivspolitikk.

Bilde av NHO-direktør Svein Oppegaard.

Publisert 27.03.15

Arbeidslivspolitikk

 

Under torsdagens lønnsforhandlinger ble NHO og LO enige om et felles brev til statsminister Erna Solberg hvor de ber om en endring i permitteringsreglene. Et lignende brev ble sendt fra NHO og YS. 

– Nå har partene gjennom et svært moderat lønnsoppgjør gitt sitt bidrag til å sikre arbeidsplasser og bedriftenes økonomi. Det øker myndighetenes spillerom for egne tiltak som fremmer kompetanse og bærekraft i næringslivet. Vi regner med at regjeringen vil bidra til forbedrede vilkår knyttet til permitteringsreglene, sier Svein Oppegaard, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO.

NHO ønsker en reversering av de endringene som ble innført i 2013. Tidligere måtte bedriftene betale lønn til de permitterte de ti første dagene, men dette ble endret til 20 dager. I tillegg ble  permitteringslengden redusert til 26 uker.

Les også: Gode nyheter om permitteringsreglene

Tidligere denne måneden varslet arbeids- og sosialminister Robert Eriksson at han vil invitere partene til å diskutere hvordan dagens permitteringsregler fungerer.

– Jeg er glad for at Regjeringen er villig til å se på hvordan reglene slår ut og har store forhåpninger til revidert nasjonalbudsjett, sier Oppegaard.

 

Kontakt oss

Marius Alexander Saasen Strand

Senior kommunikasjonsrådgiver

marius.strand@nho.no
Telefon
23088385