Etterlyser bedre samarbeid mot arbeidskriminalitet

– Vi trenger en mer koordinert innsats for å motvirke arbeidslivskriminalitet, sier BNLs Jon Sandnes. Han håper regjeringen intensiverer kampen mot de organiserte kriminelle nettverkene.

BNLs Jon Sandnes etterlyser mer koordinering og et bedre samarbeid mellom departementene, slik det står i regjeringens strategi mot arbeidslivskriminalitet. (Illustrasjonsfoto)

Publisert 21.05.15

Arbeidslivspolitikk

– Regjeringen har tatt en rekke gode initiativ når det gjelder økte kontroller og tiltak mot den useriøse delen av næringen, samtidig som det blir litt puslete når vi ser på utfordringene, sier Sandnes.

Han etterlyser mer koordinering og et bedre samarbeid mellom departementene, slik det står i regjeringens strategi mot arbeidslivskriminalitet.

Dagbladet har de siste dagene skrevet om økt kriminalisering og mafialignende strukturer som har etablert seg i Norge. Onsdag deltok Jon Sandnes i Dagsnytt 18.

Hør intervjuet med Jon Sandnes i Dagsnytt 18.

– Kampen mot svart arbeid og arbeidslivskriminalitet må føres igjen og igjen, og med stadig nye virkemidler. Vi må være like kreative når vi tetter hullene i loven som våre motstandere er når de finner dem. I dette arbeidet må myndigheter og bedrifter stå sammen, sier Sandnes.  

I revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen å flytte skatteoppkrevingen fra kommunene og til lokale statlige skattekontor. Det er et viktig tiltak i kampen mot svart økonomi og arbeidslivskriminalitet.

BNL bekymret over kriminalisering.

Flere tiltak mot arbeidslivskriminalitet.

Gode tiltak mot arbeidslivskriminalitet.