Fikk pris for å inkludere

Toyotaforhandleren Harila gir folk en ny sjanse. Det har de fått Jobbhjerte-pris for.

F.v. Steinar Karlstrøm, direktør i Aksis, og Leif Rasmussen fra Harila.

Publisert 26.08.15

Arbeidslivspolitikk

Gjennom samarbeid med Ringer i vannet og attføringsbedriften Aksis har Harila i Alta fått en god rekrutteringskanal. 

– Hadde ikke kommet noen vei uten Harila

Det gir dem mulighet til å hjelpe folk, som har stått utenfor arbeidslivet enn stund, ut i jobb.

– Jeg hadde mistet håpet før Aksis og Harila hjalp meg videre. Jeg klarte så vidt å gå ut med søpla og være ute blant folk, forteller Ine Marie Strifeldt.

Hun er en av dem som har fått fast jobb hos Harila etter å ha vært ute av arbeidslivet i to år.

I dag jobber hun med å klargjøre biler, og er glad for å ha et fast holdepunkt i hverdagen.

– Nå står jeg opp kvart over seks hver dag, har et sted å gå til og har fått rutiner i livet mitt. Jeg hadde ikke kommet noen vei hadde det ikke vært for Harila, sier Ine Marie.

Se video fra TV Nord (3 minutter inn i innslaget)

Ikke redde

– Harila er positive og ikke redde for å prøve ut arbeidstakere i en jobb, selv om arbeidstaker har liten arbeidserfaring fra før. Dette har resultert i fast jobb og relevant praksis for våre arbeidstakere, sier direktør i Aksis, Steinar Karlstrøm.

Det er Aksis Arbeid og Kompetanse AS som står bak Jobbhjerteprisen. Prisen har som hovedmål å få folk i arbeid, og deles ut til Aksis sine samarbeidspartnere som har tatt samfunnsansvar og utmerket seg med sitt engasjement i attføringsarbeid, ifølge Aksis.

Fått nye rutiner

Aksis og Harila har samarbeidet i flere år, men det har ifølge Leif Rasmussen i Harlia blitt enda mer strukturert de tre siste årene.

– Det er på grunn av Ringer i vannet- prosjektet at samarbeidet er blitt mer formelt, sier han.

Nå tar Harila kontakt med Aksis når de har ledig jobb hvor de ønsker å prøve ut en arbeidstaker.

– Prosessen er redelig med oppriktige tilbakemeldinger. De ansetter også jenter i et mannsdominert yrke, sier Karlstrøm.

Bedriftene som blir tildelt Jobbhjerte-prisen har bidratt til å vise at det finnes gode ressurser hos mennesker som står utenfor arbeidslivet. Bedriftene er gode eksempler på at arbeidstrening ute i bedrift og rekruttering gjennom Aksis Arbeid og Kompetanse er en vinn-vinnsituasjon for alle involverte parter, og da særlig mennesker som har fått en ny sjanse i arbeidslivet, oppgir Aksis.