Mange bedrifter er fornøyde med arbeidslivspolitikken

Nesten halvparten av NHO-bedriftene mener det har blitt lettere å være arbeidsgiver med Erna Solbergs regjering. Det viser NHOs arbeidsgiverbarometer.

#205

Det har blitt lettere å være arbeidsgiver med Erna Solbergs regjering, mener mange bedrifter. Her fra NHOs årskonferanse i 2014. Fotograf: Kilian Munch

Publisert 09.12.16

Arbeidslivspolitikk

  • 49 prosent er helt eller delvis enig i at regjeringen har gjort det lettere for dem å være arbeidsgiver.
  • 32 prosent er helt eller delvis uenig.
  • 20 prosent vet ikke.

- Det er positivt at såpass mange bedrifter oppgir at det har blitt enklere å være arbeidsgiver. Vi skulle gjerne sett at tallet var enda høyere, sier Kristina Jullum Hagen, avdelingsdirektør for arbeidsliv i NHO.

Hun mener regjeringen er på riktig vei og at endringene i arbeidsmiljøloven har vært svært viktig for å få flere i jobb og for å fremme inkludering.

Uenighet om ny arbeidsmiljølov

I januar 2015 sto NHO og LO på hver sin side i konflikten om innføringen av ny arbeidsmiljølov. LO mønstret den største politiske markeringen i nyere tid mot regjeringens forslag.

NHO mente på sin side at regjeringen på flere områder kunne åpnet for en enda mer moderne arbeidsmiljølov – som tok høyde for at bedrifter og folk har større behov, og flere muligheter, til et fleksibelt arbeidsliv.

­- Vi må fremsnakke næringslivet. Det er her jobbene skal skapes. Vår jobb er å sørge for at rammevilkårene er så gode at det kan skapes arbeidsplasser. Politikerne er ansvarlige for å gi næringslivet gode rammebetingelser, sier Hagen.