• Oppgangen i norsk økonomi har fått bedre fotfeste, men bedringen skjer i et forsiktig tempo, viser NHOs siste kvartalsrapport. Den peker også på viktigheten av arbeidsinnsats for å finansiere velferdsstaten.
  NHOs kvartalsrapport: Oppgang i forsiktig tempo
  NHOs KVARTALSRAPPORT - 11. desember 2017

  Oppgangen i norsk økonomi har fått bedre fotfeste, men bedringen skjer i et forsiktig tempo, viser NHOs siste kvartalsrapport. Den peker også på viktigheten av arbeidsinnsats for å finansiere velferdsstaten.

 • - Når først Brexit var et faktum, er gjennombruddet i forhandlingene mellom EU og Storbritannia gode nyheter for norske bedrifter, sier NHOs viseadm.direktør Ole Erik Almlid.
 • Evalueringen av AFP i privat sektor viser at flere står lenger i jobb. Men den avdekker også klare svakheter ved dagens ordning.
 • - Norge er verdensledende i nedprioritering av algebra i skolen, sa Liv Sissel Grønmo, hovedforfatter av boka "Prioritering og progresjon i skolematematikken" under dagens lansering på NHOs Morgenkaffe.
  Vi må starte tidligere med algebra
  6. desember 2017

  - Norge er verdensledende i nedprioritering av algebra i skolen, sa Liv Sissel Grønmo, hovedforfatter av boka "Prioritering og progresjon i skolematematikken" under dagens lansering på NHOs Morgenkaffe.

 • – Det er viktig med krav som sikrer kvalitet, kompetanse og seriøsitet i byggebransjen, sier Nina Melsom, direktør for arbeidsliv i NHO.
 • Mack, NHO Arktis og NHO Nordland har sammen sendt dette brevet til hele vår Stortingsbenk i forbindelse med behandlingen har statsbudsjettet.
 • Prisvinner og NHO-medlem LetSea forsker på miljøvennlige løsninger for lakseoppdrett og holder til på øya Dønna i Nordland.
  LetSea AS er årets Gaselle 2017!
  29. november 2017

  Prisvinner og NHO-medlem LetSea forsker på miljøvennlige løsninger for lakseoppdrett og holder til på øya Dønna i Nordland.

 • EFTA-dom klargjør hva som defineres som arbeidstid når arbeidstaker må møte opp utenfor sitt vanlige arbeidssted.
  EFTA om arbeidstid
  28. november 2017

  EFTA-dom klargjør hva som defineres som arbeidstid når arbeidstaker må møte opp utenfor sitt vanlige arbeidssted.

 • Arbeidstilsynet og Likestillings- og diskrimineringsombudet går sammen med LO og NHO om å gi bedriftene råd for å få en slutt på seksuell trakassering i arbeidslivet.
  Fem punkter mot seksuell trakassering
  27. november 2017

  Arbeidstilsynet og Likestillings- og diskrimineringsombudet går sammen med LO og NHO om å gi bedriftene råd for å få en slutt på seksuell trakassering i arbeidslivet.

 • - Etableringen av Anskaffelsesakademiet er en milepæl i arbeidet for mer profesjonelle og mer kompetente offentlige innkjøp, sa NHO-sjef Kristin Skogen Lund under gårsdagens Difi-konferanse.
  Markedstilgang skaper nye jobber
  24. november 2017

  - Etableringen av Anskaffelsesakademiet er en milepæl i arbeidet for mer profesjonelle og mer kompetente offentlige innkjøp, sa NHO-sjef Kristin Skogen Lund under gårsdagens Difi-konferanse.