RINGER I VANNET

Håper på full klaff

- Dette kan aldri bli feil. Folk ønsker jobb og arbeidsgivere trenger folk, sier Jan Mario Martone fra attføringsbedriften Karea/Varbas under jobbmessen i Næringslivets Hus.

Egil Nerhovde, Jan Mario Martone, Karea/Varbas og Rune Skoglund, Norsk Gjenvinning.

Egil Nerhovde, Jan Mario Martone, Karea/Varbas og Rune Skoglund, Norsk Gjenvinning. Foto: Anne Birgitte Hjelseth, NHO.

Publisert 07.05.15

Oslo og Akershus, Arbeidslivspolitikk, Ringer i vannet

170 arbeidssøkere og bedriftsrepresentanter var samlet da Ringer i Vannet-prosjekt, NHO Oslo og Akershus, for første gang inviterte til jobbmesse 6. mai.

Se NRK-reportasje: NHOs jobbmesse for folk på attføring.

Ønsker så gjerne en jobb

Egil Nerhovde er en av søkerne som stilte til speedintervju med potensielle arbeidsgivere. Han har vært utenfor arbeidslivet i seks år.

- Jeg har søkt over 400 jobber og vært på fem intervjuer, forteller han.

For å komme tilbake til arbeidslivet har Nerhovde fått god støtte fra attføringsbedriften Kara/Varbas.

- I løpet av jobbmessen har jeg snakket med rekrutterings- og vikarbyrået Arena Personal og Norsk Gjenvinning. De har flere stillinger som kan passe for meg. Nå gjelder det bare å følge opp videre, jeg vil så gjerne ha en jobb, sier han.

Et full-klaff-arrangement

- Vi jobber mye med motivasjon, kartlegging og karriereveiledning, sier Jan Mario Martone, Karea/Varbas.

- Vi jobber tett mot NHO-bedriftene som er med i Ringer i Vannet. Slik får vi opprette en snarvei inn i arbeidslivet for jobbsøkerne som er tilknyttet attføringsbedriften. Egil Nerhovde er både motivert og målrettet og vet godt hvilke bedrifter han ønsker å snakke med her på jobbmessen, sier Martone.

- Jeg er overbevist om at han kommer ut i arbeid innen kort tid.

- NHOs jobbmesse er et fantastisk arrangement. Her kan vi invitere søkere som er på utkikk etter jobb og arbeidsgivere som trenger arbeidskraft, sier Martone.

- Noen av fåre dyktigste medarbeidere er rekruttert via Ringer i Vannet, sier Lisen Ydse Christiansen, personal- og kvalitetsleder i Norsk Gjenvinning, region øst. Her sammen med prosjektleder i NHO Oslo og Akershus, Ingunn Blauenfeldt Christiansen. Foto: Anne Birgitte Hjelseth, NHO.

Dyktige medarbeidere rekruttert via RiV

- Vi har veldig god erfaring fra samarbeidet med NHOs Ringer i Vannet-prosjekt. Flere av våre dyktigste medarbeidere har startet i praksisplass og gått over i fast ansettelse, sier Lisen Ydse Christiansen i Norsk Gjenvinning.

- Vår forventning til dagens jobbmesse er at vi skal kunne møte potensielle jobbkandidater – også i forhold til praksisplasser, sier Christiansen. Og det har de – Christiansen står med en stor bunke CV-er etter dagen speedintervju med jobbsøkere.

1200 i jobb i løpet av ett år

- Ringer i Vannet er en ny måte å tenke inkludering på, en rekrutteringsstrategi skreddersydd næringslivet. Mens man før lette etter jobber som passet litt til personen, søker man nå etter personer som passer helt til jobben. I løpet av ett år har 1200 personer med hull i CV-en fått jobb i en NHO-bedrift, sier Ingunn Blauenfeldt Christiansen, prosjektleder for Ringer i Vannet, NHO Oslo og Akserhus.

Ringer i Vannet er NHO-fellesskapets hovedsatsing på IA-avtalens delmål 2. Prosjektet høstet nylig lovord fra FAFO som nytenkende tilnærming til inkluderingsutfordringen.

Kontakt oss

Ingunn Blauenfeldt Christiansen

Prosjektleder

Næringsutvikling i sør

ingunn.christiansen@nho.no
Mobil
91763493