NHO-sjefen i Wiki-stafett

Kulturminister Thorhild Widvey utfordret Kristin Skogen Lund til å skrive en artikkel på nettleksikonet Wikipedia, og Skogen Lund tok utfordringen på strak arm.

Wikipedia

Olav Smestad og Margrethe Gleditch demonstrerte Wikipedia-redigering for Kristin Skogen Lund (da i Telenor), Kronprins Haakon, Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales og daværende utviklingsminister Heikki Holmås, på Wikipedia Academy i Oslo for to år siden. (Foto: Erlend Bjørtvedt (CC-BY-SA))

Publisert 23.04.14

Arbeidslivspolitikk

-  Jeg har alltid vært Wikipedia-fan. I Telenor-tiden hadde vi aktivt samarbeid med Wikimedia Foundation, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund, som også har møtt stifteren Jimmy Wales flere ganger. - Jeg liker ideen, om en stiftelse drevet av dugnadsånd.

Skogen Lund valgte å skrive en artikkel om det kjønnsdelte arbeidslivet i Norge, basert på rapporten om dette tema som Institutt for samfunnsforskning utførte på bestilling fra NHO og LO i fjor.

Skrivestafetten er en del av Wikimedia Norges markering av grunnlovsjubileet, og gjennom hele året vil profilerte kvinner utfordres til å skrive eller forbedre artikler på Wikipedia med relevans for demokrati og jubileet. Wikimedia Norge er en støtteorganisasjon for Wikipedia og andre Wiki-prosjekter, og målet med stafetten er å få opp andelen kvinnelige bidragsytere på nettleksikonet, og vise frem at det er et sted hvor alle kan bidra med sin kunnskap.

- Dette prosjektet, denne skrivestafetten, er i godt samsvar med "Læringslivet", som NHO har hatt mye oppmerksomhet om i år. Man lærer gjennom hele livet. At folk med særlig kunnskaper oppfordres til å bidra til å spre disse, passer godt til dette. Det er heller ikke vanskelig å se det demokratiske aspektet knyttet opp mot grunnlovsjubileet, med å spre og dele kunnskap.

Skogen Lunds artikkel kan leses og redigeres videre på her, og som neste kvinne ut i stafetten utfordrer hun generalsekretær i Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum. 

Kontakt oss