Nordmenn mest fornøyde med jobben

Åtte av ti er fornøyde med arbeidshverdagen viser en internasjonal undersøkelse som plasserer norske arbeidstakere på topp.

NHOs direktør for arbeidslivspolitikk, Svein Oppegaard, mener det er viktig å gjøre norsk arbeidsliv konkurransedyktig og lønnsomt. Derfor er forslagene til endringer i arbeidsmiljøloven et skritt i riktig retning.

Publisert 29.12.14

Arbeidslivspolitikk

– Norske sjefer er flinke til å oppmuntre til en god balanse mellom jobb og privatliv, og lønnsnivået er generelt høyt, sier Camilla Grana i bemanningsbyrået Randstad til DN. De har intervjuet 25 000 arbeidstakere i privat sektor i 33 land i forkant av undersøkelsen Randstad Workmonitor.

Svein Oppegaard, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO, minner om at blant annet fall i oljeprisen, økende ledighet og lavere investeringer i petroleumssektoren gjør at vi trenger et regelverk i arbeidslivet som møter den vanskelige situasjonen mange bedrifter nå opplever.

– Vi må balansere bedriftens behov og de ansattes ønsker på en bedre måte. De forslagene til endringer i arbeidsmiljøloven er et skritt i riktig retning for å gjøre norsk arbeidsliv konkurransedyktig og lønnsomt, sier NHOs direktør for arbeidslivspolitikk, Svein Oppegaard.