Ny arbeidsmiljølov: Viktige forbedringer på noen områder

Regjeringen, Venstre og KrF har blitt enige om ny lov. Her får du NHOs kommentarer.

Fra dagens pressekonferanse: Kjell Ingolf Ropstad, KrF, Arve Kambe, H, Erling Wiborg, Frp og Sveinung Rotevatn, V. (Skjermdump fra NRK Nyheter)

Fra dagens pressekonferanse: Kjell Ingolf Ropstad, KrF, Arve Kambe, H, Erling Wiborg, Frp og Sveinung Rotevatn, V. (Skjermdump fra NRK Nyheter)

Publisert 12.03.15

Arbeidslivspolitikk

- For NHO er ikke dette forslaget den moderniseringen som næringslivet hadde forventet, men det er likevel forbedringer på noen områder, sier NHOs direktør for arbeidslivspolitikk, Svein Oppegaard.

Han trekker frem to viktige saker hvor NHO har fått gjennomslag, med et tydelig politisk flertall på Stortinget:

Mulighet for mer fleksible arbeidstidsordninger

  • Større muligheter for å jobbe mer i noen perioder mot kompenserende fri i andre perioder.
  • Mulighet for å jobbe opptil tre søndager på rad, mot to i dag.
  • Økte rammer for avtalt overtid.
  • Endringer i ordningen for beredskapsvakt.

Les om de nye bestemmelsene for arbeidstid i den nye arbeidsmiljøloven

Midlertidige ansettelser

Det innføres en ny generell adgang til midlertidige ansettelser i opptil 12 måneder. Det kan bidra til flere arbeidsplasser og dermed å få flere ut i jobb.

Les om de nye reglene for midlertidige ansettelser i den nye arbeidsmiljøloven

Det NHO ikke er like fornøyd med, er:

  • Som forventet heves aldersgrensene i arbeidslivet fra 70 til 72 år. Man kan heller ikke ha lavere bedriftsfastsatte aldersgrenser enn 70 år. Dette er først og fremst symbolpolitikk, og vil ikke bidra til at flere står lenger i jobb. Utfordringen er at de fleste faller ut av arbeidslivet før de blir 67 år.
  • Vi er fornøyd med at bedriftene fortsatt kan ha midlertidig ansatte i opptil fire år i prosjekter før de har krav på fast ansettelse. Men vi er ikke tilfreds med at tilsvarende ordning for vikarer reduseres fra fire til tre år. Både KrF og Venstre ønsket å redusere fireårsregelen til to år for alle typer midlertidige ansatte.
  • Sentrale fagforeningers vetorett over alternative turnuser fjernes, men bare innenfor helse- og omsorgsarbeid, vakt og overvåkningsarbeid, samt pendlersituasjoner. Etter NHOs syn burde denne muligheten omfatte alle bransjer og Arbeidstilsynet burde ha mulighet til å innvilge også der det ikke er enighet lokalt.

Les om de nye aldersgrensene i den nye arbeidsmiljøloven

Kontakt oss

Marius Alexander Saasen Strand

Senior kommunikasjonsrådgiver

Kommunikasjon

marius.strand@nho.no
Telefon
23088385