Nye maler og veiledere

Advokatene i NHO-fellesskapet har i den senere tid laget mange nye maler og veiledere som er av stor nytte for bedriftene i utøvelsen av arbeidsgiverrollen.

Nye verktøy for deg som bedriftsleder. (Illustrasjonsfoto: iStock)

Publisert 24.10.14

Arbeidslivspolitikk

Noen maler ligger åpent, men mange er lukket som en medlemsfordel via Min side, forbeholdt NHO-medlemmer.

Malene spenner over et vidt felt på områdene ansettelser, oppsigelse/avskjed, omstilling/nedbemanning, sykefravær, HMS m.m.. Vi anbefaler at du tar en titt hvis du ønsker å profesjonalisere arbeidsgiverfunksjonen.

For å lese og laste ned en del av malene og veilederne, må du logge inn. Brukernavnet er din e-postadresse i bedriften. Passordet får du tilsendt på e-post ved benytte funksjonen "Ny bruker".

Ansettelser og arbeidsavtaler

Her finnes eksempler på arbeidsavtaler og arbeidsreglement som du kan bruke. Du kan også lese spørsmål og svar om innsyn i lønn.
Mer informasjon

Permittering og oppsigelser

Her finner du svar på spørsmål om oppsigelse og permittering, samt en rekke nyttige maler som permitteringsvarsel på både norsk og engelsk.
Mer informasjon

Innleie av arbeidskraft

Her finner du blant annet spørsmål og svar om innleie. NHO og Abelia har utarbeidet et praktisk hjelpemiddel for NHO-fellesskapets bedrifter som bruker arbeidskraft fra utlandet. En ny versjon av sjekklisten er nå tilgjengelig.
Mer informasjon

Spørsmål og svar om sykepenger

NHO har utarbeidet nyttige maler og skjemaer til bruk i forbindelse med sykefravær og sykepenger. Vi har også en liste over spørsmål og svar om temaet.
Mer informasjon