Obamas rådgivere og podcast-helter til NHOs årskonferanse

- Vi er veldig entusiastiske over å få amerikansk politikks wonderboys til Norge, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

#205

Fotograf: Pod Save America

Publisert 01.11.17

Arbeidslivspolitikk

Jon Favreau, Jon Lovett og Tommy Vietor tar med seg podcasten sin, Pod Save America, og er bekreftet som foredragsholdere under NHOs årskonferanse 9.januar.

Hør Podcasten Pod Save America

Favreau var bare 24 år da han i 2005 fikk jobben som Barack Obamas taleskriver. Han satt som en av Obamas nærmeste både før og under presidentperioden, og første gang han var i Oslo så han kun innsiden av hotellrommet.

-  Da satt han nemlig og skrev på talen til Obama, som skulle motta Nobels fredspris, forteller Skogen Lund.

Nå er han programleder for en av USAs mest populære podcaster, Pod Save America, sammen med Jon Lovett og Tommy Vietor. Allerede som 22-åring skrev Lovett taler for Hillary Clinton, før han etter hvert ble tilskriver for Det Hvite Hus sammen med Favreau. Han skrev blant annet de fleste av spøkene til president Obama. Vietor jobbet for Obamas valgkampanje og ble hans sikkerhets-  og utenrikspolitisk talsmann, samt talsmann for kompetanse og arbeidslivspolitikk.

Lyttere over hele verden

De er alle i 30-årene, men har til sammen mer enn 30 års erfaring fra amerikansk politikk.

- Dette er tre opinionsdannere som var tydelige stemmer i Obama-administrasjonen og som fortsetter å være tydelige stemmer gjennom medieselskapet deres, Crooked Media, sier Skogen Lund.

Etter at Favreau, Lovett og Vietor forlot Obama-administrasjonen har de blant annet produsert og skrevet tv-serier (The Newsroom, 1600 Penn), holdt foredrag og opprettet et medieselskap med mål om å underholde, informere og inspirere til handling.

På kort tid har Crooked Media skapt et podcasteventyr med lyttere over hele verden. Den største suksessen, "Pod Save America", har ligget på iTunes' topp 20 helt siden oppstarten. Kombinasjonen av bakgrunnen deres fra sentrale stillinger i Det hvite Hus under president Barack Obama, politisk teft og humor har vist seg uslåelig.

Verdien av arbeid

I podcasten snakker de hver uke om aktuelle temaer i amerikansk politikk. Fra innsiden kommenterte de valgkampen og valget i USA i fjor. Et valg som delvis ble avgjort av den store gruppen med velgere som enten ikke har jobb eller ikke har fått tatt del i USAs velstandsutvikling de siste tiårene. En perfekt illustrasjon på verdien av arbeid – både individuelt og for samfunnet.

-  Flest mulig i jobb sikrer et godt samfunn å leve i for alle. Derfor trenger vi bedrifter som skaper og bevarer arbeidsplasser. Og at folk kommer seg inn i, og utvikler seg i jobb, sier Skogen Lund.

Hun mener det viktigste en regjering kan gjøre, er å legge til rette for at det skapes nye jobber i privat sektor. Den største ulikheten i samfunnet er mellom de som har og de som ikke har jobb.

- Det blir det utrolig spennende å høre Favreau, Lovett og Vietor snakke om sine erfaringer fra USA, og høre deres tanker om norske forhold. Jeg gleder meg enormt til å se dem på scenen under NHOs årskonferanse 9. januar.

Hele konferansen blir sendt direkte på NHOs Facebookside 9. januar. 

Om Pod Save America:

  • Består av Jon Favreau, Jon Lovett,Tommy Vietor og Daniel Pfeiffer. 
  • Har hold på siden januar 2017 som en etterfølger etter podcasten den politiske podcasten Keepin' it 1600, som ble sendt fra mars til desember 2016.
  • Er en av USAs mest populære podcaster.
  • I podcasten diskuterer de amerikansk politikk.

 

 

Kontakt oss

Peter Markovski

Kommunikasjonsdirektør

Kommunikasjon

peter.markovski@nho.no
Mobil
92041055