Skal besøke 1500 bedrifter

Nå drar NHO ut på en intensiv turné til landets medlemsbedrifter. Ved å komme enda tettere på hverdagen til bedriftene er målet å få verdifull kunnskap om utfordringer og behovet til næringslivet.

Thon Hotel i Brønnøysund ønsker NHO Nordland velkommen. 

Publisert 18.04.16

Arbeidslivspolitikk

Hva er det aller viktigste for landets bedrifter nå, for at de skal kunne drive lønnsomt, skape arbeidsplasser og bidra til fortsatt velferd i Norge? 

NHO er i kontinuerlig dialog med mange medlemsbedrifter, men for å få enda bedre forståelse av utfordringene i Norges langstrakte land, drar NHOs 15 regionkontorer nå ut på turné.

Næringslivet er i omstilling og det er viktigere enn noen gang at norsk politikk legger til rette for at bedriftene kan komme med nye, innovative løsninger, drive lønnsomt og skape verdier og velferd i Norge. 

Det er NHOs oppgave å bidra til at politikerne ser hvor skoen trykker og da må vi ha tett kontakt med medlemmene.

Slik gikk det da NHO Troms og Svalbards regiondirektør dro på turné i fjor

Skal lytte

- Målet er å treffe bedriftsledere, ansatte og lærlinger i ulike settinger, enten det er på en traktor, på et kjøkken eller på et kontor. Vi skal knytte kontakter og få innspill. Jeg skal først og fremst lytte, men også fortelle hva vi jobber med, sier regiondirektør i Oslo og Akershus, Nina Solli.

Mandag var turneen i gang i Buskerud, Oslo og Akershus og Nordland. Resten av landet følger på de neste tre ukene. Totalt skal regionskontorene besøke tilsammen 1 500 bedrifter. 

Artikkelen fortsetter under bildet: 

Regiondirektør i NHO Oslo og Akershus, Nina Solli, hos Glamox AS

Agendaen er åpen og styres i stor grad av bedriftene som besøkes. Men relevante temaer kan være rekruttering, kompetanse, samferdsel, arbeidsmiljølov og pensjonsalder.

Lokalt engasjement 

Hotelldirektør Olle Aulin var den første til å ta imot NHO Nordland. Han forteller at han har brukt NHO til å få juridisk bistand.

- I tillegg vil vi gjerne ha hjelp til å av å løfte saker politisk, sier han.

Nå er det ras på riksvei 74 i Brønnøysund som særlig opptar direktøren. 

- Vi setter veldig pris på innspill, og dette vil vi ta videre, sier Ole Henrik Hjartøy, fungerende regiondirektør i Nordland.