ARBEIDSMILJØLOVEN

Svartmaler regjeringens forslag

- LO-leder Gerd Kristiansen svartmaler arbeidsminister Erikssons forslag til endringer i arbeidsmiljøloven, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund til VG i dag.

Faksimile fra VG, 12. august 2014

Publisert 12.08.14

Arbeidslivspolitikk

- LOs reaksjon og retorikk kommer ut av proporsjoner. Det er en svartmaling som ikke står i stil overhodet. Det er synd, for vår dialog bør handle om å sørge for at vi får dette til å virke etter intensjonen, sier Skogen Lund.

Skremselspropaganda om midlertidig ansettelse
- Jeg opplever at regjeringen har tatt høyde for internasjonale erfaringene. Og de innfører begrensninger, blant annet ved karantenetid, for å hindre at du ikke bare kan rullere på midlertidige. Da blir dette skremselspropaganda fra LO, sier Skogen Lund.

Hun viser videre til at midlertidig ansettelser sannsynligvis vil føre til flere fast ansatte. - Hovedregelen er fast ansettelse, og arbeidstakerne er vår viktigste ressurs, sier Skogen Lund.

Søndagsarbeid og alternative turnuser
LO har videre kritisert forslaget om å utvide arbeidsgivers rett til å pålegge overtids- og søndagsarbeid. –Det ingen arbeidsgivere som ønsker å legge opp til mest mulig søndagsarbeid og overtid, sier Skogen Lund.

Når det gjelder forslaget om å gi Arbeidstilsynet videre fullmakter til å godkjenne alternative turnuser vil dette rette opp en ubalanse i trepartssamarbeidet som har gått i arbeidstakers favør ved at de har hatt vetorett, sier Skogen Lund til VG.

Kan norsk arbeidsliv bestå?
NHO-sjef Kristin Skogen Lund, arbeids- og sosialminister Robert Eriksson, LO-leder Gerd Kristiansen og Raymond Johansen (Ap) møttes til debatt i Arendals Kultur- og rådhus 12. agust. Tema var regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven. Se opptak fra debatten via denne lenken (youtube.com).