Medarbeiderundersøkelse

Hvordan gjennomføre en medarbeider-undersøkelse

Ta vare på de ansatte med vår nye praktiske veileder.

En medarbeiderundersøkelse er et viktig for verktøy for kunne måle, forbedre forhold på arbeidsplassen og utvikle organisasjonen.

Publisert 01.10.15

Arbeidslivspolitikk

NHO-felleskapet har sammen med professor i organisasjonspsykologi, Thomas Hoff, lansert en veileder for hvordan en medarbeiderundersøkelse skal gjennomføres og følges opp.

Last ned veilederen for hvordan du gjennomfører en medarbeiderundersøkelse.

Dette oppnår du med medarbeiderundersøkelser

– Det aller viktigste er at oppmerksomhet om god forvaltning av de menneskelige ressursene i virksomheten er vist å bidra til økt fortjeneste, redusert sykefravær og turnover og økt motivasjon, trivsel og engasjement. Medarbeiderundersøkelser er viktige for å oppfylle kravene i loven til kartlegging av risikoforhold, og er et godt virkemiddel for å bidra til medvirkning på arbeidsplassen, sier Thomas Hoff til Abelia.

Les hele intervjuet med Thomas Hoff. 

En medarbeiderundersøkelse er et viktig for verktøy for kunne måle, til medvirkning, forbedre forhold på arbeidsplassen og for å utvikle organisasjonen.

– Denne veilederen har vi laget fordi vi har fått spørsmål fra våre medlemmer om de skal gjennomføre en slik undersøkelse og hvordan de bør gå frem, sier Gro Lundberg, fagsjef for HMS og arbeidsmiljø i Abelia.

Kontakt oss

Ann-Torill Benonisen Indreeide

Spesialrådgiver

Arbeidsliv

atbi@nho.no
Mobil
95034460