- Vi må alle lene oss litt mer fremover

Klimapolitikken kommer til å forandre Norge og norsk næringsliv, sa Erna Solberg på NHOs årskonferanse.

NHO ÅK 2017

NHO ÅK 2017 Fotograf: Martin Slottemo Lyngstad/NHO

Publisert 05.01.17

Energi og klima

I sin tale i Oslo Spektrum manet statsminister Erna Solberg både næringslivet og politikerne til å bli mer fremoverlent for å sikre økt og grønnere omstillling.

– Klimapolitikken kommer til å bli betydelig skjerpet. Dette kommer til å forandre Norge. Det er mye vi ikke vet om fremtiden, sa Erna Solberg

Selv om det er mye som er usikkert, hadde statsministeren en visjon om norsk næringsliv i fremtiden: - Det er tre begreper som skal preget vårt næringsliv i fremtiden; det må være grønt, det må være smart og det må være nyskapende, sa Solberg.

I følge statsministeren vil et grønt næringsliv sikre konkurransekraft i et lavutspillssamfunn, mens et smart næringsliv med kunnskapsbaserte arbeidsplasser med høy lønnsomhet er en nødvendig for å bære velferdsnivået vårt. Samtidig vil er det en forutsetning at næringslivet er nyskapende for å skape de mange nye arbeidsplassene som den nødvendige omstillingen vil kreve.

– Derfor må vi heie på de som skaper disse nye arbeidsplassene. De fortjener honnør, sa statsministeren. Statsministeren gjentok budskapet fra sin nyttårstale om at Norge skal være et land hvor det skal være lov til å både lykkes og feile.

– Men vi trenger flere som lykkes enn som feiler, la hun til.
Fra scenen takket statsministeren NHO for temavalget til årets konferanse og mente at det var et tegn på at klimapolitikken har inntatt styrerommene.

- Det er bra, og en viktig forutsetning for å lykkes. Den som skal skape arbeidsplasser i fremtiden må forstå vår klimapolitikk og vi som skal utforme klimapolitkken må forstå hvordan private, lønnsomme arbeidsplasser skapes.