– Jeg tror vi får en avtale i Paris

Norges sjefsforhandler på klimaområdet, Aslak Brun, har tro på at klimatoppmøtet i desember vil føre frem.

– Jeg tror vi får en avtale i Paris

Publisert 17.09.15

En avtale hvor for første gang både industriland og utviklingsland er med, tror Aslak Brun, Norges sjefsforhandler på klimaområdet, kan bli resultatet av klimatoppmøtet i Paris.

– Et vendepunkt

For denne gangen er mye annerledes i forkant av klimamøtet.

– Veldig mange land har allerede sagt hva de skal gjøre og har lagt sine klimamål på bordet. Nå er det snakk om å lage en avtale som syr dette sammen, forteller Brun. 

Han var en av flere sentrale aktører fra politikk og næringsliv i Norge og EU som onsdag ga en en oppdatering, under arrangementet On the Road to Paris, på hva som skjer på oppløpet mot klimatoppmøtet.

Se og les også: – Norge bør vise vei

I panelet fra venstre: Anne Bergenfelt, rådgiver ved DG CLIMA i Europakommisjonen, Brice Lalonde, tidligere miljøminister ved og nå spesialrådgiver  ved FNs Global Compact, Aslak Brun, Norges sjefsforhandler på klimaområdet, og Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO.  

Panelet under On the Road to Paris

– Noe annet enn vi har i dag 

I desember møtes alle statslederne for å forhandle frem en ny internasjonal klimaavtale.

– Kommer alle land til være med på denne avtalen?

– Ikke absolutt alle land, men om vi får med de 20 største utslippslandene, er det kjempebra. Jeg er sikker på at vi kan få cirka 100 land som kan komme med sine klimamål til Paris. Det er noe helt annet enn vi har i dag.